scroll-to-top

Milyen tisztítószerekre van szükség egy kisgyerekes háztartásban?

Milyen tisztítószerekre van szükség egy kisgyerekes háztartásban?

 

 Az otthon tisztán tartása nem csak a család egészségének megőrzése miatt fontos, a biztonságos és tiszta környezet kialakítása a gondoskodás egyik formája is. A rendszeresen fertőtlenített otthonban megelőzhető a gyengébb immunrendszerrel rendelkező gyermek megbetegedése. A káros baktériumoktól és kórokozóktól mentes környezetben a baba biztonságosan felfedezheti a lakás elemeit, ezáltal pedig fejlődhet. Nem sokan rajongunk a takarításért, de figyelembe kell vennünk, hogy a tiszta környezet pozitív hatással van a család közérzetére is. Ezért, ha vidám napokat akarunk, húzzuk fel a gumikesztyűt és vágjunk bele!  

 Fertőtlenítés 

A takarítás egyik legfőbb célkitűzése a káros anyagok megszüntetése. A fertőtlenítés során a különböző baktériumokat, kórokozókat, spórákat, allergéneket és gombákat semlegesítjük vagy pusztítjuk el a megfelelő fertőtlenítőszer segítségével. Domestos az egyik legnépszerűbb háztartási tisztítószer, amely nagy hatékonysággal működik és a fürdőszobától kezdve a konyhapadlóig számos felületen alkalmazhatjuk. A fertőtlenítő hatóanyaga, amely segítségével dolgozik az az oxidálószer. A Flóraszept termékek is jó megoldást nyújthatnak a lakás különböző részeinek a fertőtlenítésére. A Flóraszept előnye, hogy klórmentes formulával készülnek, így kevésbé veszélyesek az emberi szervezetre. A hatékony tisztítás miatt a fertőtlenítés során van, hogy elkerülhetetlen a vegyi anyagok használata. Kisgyermekes háztartásban elengedhetetlen ezeknek a szereknek a biztonságos, gyerekektől elzárt tárolása, illetve érdemes úgy alakítani a takarítás idejét, hogy a frissen fertőtlenített felületekkel se érintkezzenek egy ideig a kicsik. Fontos, hogy tartsuk be a flakonokon lévő tájékoztatót és vigyázzunk, hogy minél kevésbé érintkezzen a bőrünk a vegyszerrel. 

Tisztítás

A tisztítás a por és a felgyülemlett kosz, illetve az azzal járó kellemetlen szagokat megszüntető eljárás. Számos általános tisztítószer van, mint például a Mr Proper márka, amelynek előnye, hogy rengeteg különböző felületen használható. Kúszó vagy mászó babák esetén célszerű minden nap felmosni vagy feltörölni a gyermek által használt területeket, mivel ebben a korban sokszor megnyalják a földet és jellemzően érdeklődve kóstolgatják a kezükbe kerülő tárgyakat. A felülettisztító kendőkkel ezt a folyamatot egyszerűen és gyorsan elvégezhetjük, érdemes mindig tartani otthon egy csomaggal. 

Mosás 

Napjainkban egyre nagyobb hangsúly kerül a környezetünk megóvására. A háztartásokban használt takarítószerek környezetre gyakorolt hatása kifogásolható lehet. A mesterséges vegyszerek hátulütője, hogy veszélyforrást jelentenek az élő környezet számára. Éppen ezért a fertőtlenítésre, tisztításra és mosásra környezetbarát alternatívák is elérhetőek. A természetes összetevőkből készült termékek a háztartásban élő gyermekek számára is biztonságosabbak ezért, ha kételyeink vannak a hagyományos tisztítószerekkel kapcsolatban, érdemes öko megoldást választani. A legnépszerűbb márkák a Frosch és a a Seventh Generation. Ezek megfelelnek az Európai Bizottság által létrehozott EU Ecolabel tanúsítványnak, biológiailag lebomló csomagolásban érkeznek, továbbá mentesek az állattesztelésektől. Nem tartalmaznak mesterséges illatanyagokat, hanem illóolajokból és növényi összetevőkből készülnek. A zöld megoldások bevezetése az otthonodba fontos lépés a fenntarthatóság felé, ha szívesen kísérletezel, ne habozz próbáld ki milyen környezettudatosan takarítani! 

 

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek