scroll-to-top

Striák? Nem kell a tükör előtt szomorkodnod!

Striák? Nem kell a tükör előtt szomorkodnod!

Összeszedtük azokat a tudnivalókat, amikre érdemes odafigyelned terhesség és szoptatás alatt és pontokba szedtük azokat a praktikákat, amelyek segítségével minimalizálhatod a striák kialakulását és a megmaradt nyomokat is. Van, aki mindent elkövet a bőre rugalmassága érdekében, mégis találkozik néhány csíkkal, más egyáltalán nem töri magát mégis tökéletes bőrrel éli le az életét. Ez sokszor alkattól függő lehet, a tudás azonban egyetemes.

Ha csak egy valamit jegyzel meg ebből a cikkből ez legyen az: egyetlen stria miatt se érezd rosszul magad! A kisbabád egészséges növekedését és fejlődését is ugyanúgy a Te tested szolgálja, mint amit a tükörben látsz. Varázslatos, hogy egy lelket gondozol, védelmezel a testedben a terhesség alatt és világra hozol.

Tudd, hogy a striák megjelenése természetes folyamat!  

A bőrön megjelenő vékony, rózsaszín vagy fehér csíkok, melyek leggyakrabban a hason, a csípőn és a melleken jelennek meg a terhesség során, úgy nevezett striák, a test gyors változása miatt következnek be. Ahogy gyarapodik a súlyod, a bőröd nem tud lépést tartani a tágulással és ezért egyes pontokon szétszakadhat. Erre az is ráerősíthet, hogy a várandósság alatt termelődő ösztrogén hormon gyengítheti a bőr kollagén rostjait. Fontos tudnod, hogy a striák teljesen természetesek és már megannyi módszer létezik a megelőzésükre és a nyomok elhalványításásra.

Testünk és lelkünk ápolása egyszerre fontos

A kulcs tehát a bőr rugalmasságának a támogatása, amit több oldalról is meg tudsz támogatni. Az alábbi javaslatok nem csak a striák megelőzését szolgálják, de a belső egyensúlyt is segítenek elérni.

1. Mozogj naponta minimum 30 percet

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen a bőr rugalmasságának megtartásához. Válassz olyan mozgást amit szeretsz, ami jól esik! Akár séta, kis kocogás vagy tollasozás, ami fontos, hogy ne teljen el úgy nap, hogy nem mozgattad át magad. A lelked, a szervezeted és a mentális egészséged is meg fogja köszönni!

2. Tedd meg magadért, hogy jókat eszel!

Egyél jót és igyál eleget, fontos, hogy fogyassz tápláló ételeket (sok zöldséget és gyümölcsöt) és legalább 2 liter vizet. Az egészséges táplálkozás segít, hogy jól érezd magad a bőrödben. Persze lehet “bűnözni” és elgyengülni édes finomságoknak, de próbáld megtalálni az egyensúlyt. A helyes táplálkozás nem csak hosszútávú befektetés a szervezetednek, de redukálja a striák láthatóságát is.

3. Tápláld a bőröd értékes növényi olajokkal

Terhesség és szoptatás alatt is rendszeresen hidratáld a bőröd, így csökkentve a bőrrepedezések kockázatát. Használj natúrkozmetikumokat, például a Weleda stria elleni bőrápoló olajat, hogy megőrizd bőröd feszességét. Rendszeresen masszírozd át azokat a felületeket a testeden ahol könnyedén megjelenhetnek a huncut kis csíkok. Tanácsoljuk, hogy járj el masszásra, vagy vesd be partnered. 😊 Bőrfeszítés még jó közös program is lehet!

A legnagyobb változást az önszeretet hozza! Olvasd el Ági sztoriját

Nekem ezek a praktikák beváltak, de nem mondom, hogy egy darab csík sem maradt a testemen. Az elején amikor nézegettem magam a tükörben néha (jó, többször is) elsírtam magam. Nem találtam magam se szépnek, se nőcisnek és haragudtam a csíkokra.

A krémek, sport és egészséges táplálkozás sokat halványított rajtuk, de leginkább egy jól időzített mondat lökött vissza oda, hogy mosolyogva tudjak magamra nézni: Egy tükör előtti önutalátom alkalmával a férjem odaállt mellém, átkarolt és azt mondta, “Drágám, legyél már büszke magadra! Kihordtál két csodás gyermeket, óriási megpróbáltatásokon vagy túl, és ezek a harcisérülések a győzelem a nyomai. Hány harcos nemzet volt viselte büszkén a hegeit?! Hány ember mesél egy maradandó sérüléséről izgalmasabbnál izgalmasabb történeteket?! Te kétszer is életet adtál, milyen erő van benned? Ez a nyom (és rámutatott egy nagyobbra a fenekemen) a kedvencem, mert tudom mit tettél értünk.

Én újból sírni kezdtem, de már a meghatottságtól, hogy milyen igaza van… Aztán elsétált a konyha felé, visszafordult, rám kacsintott és még odadobta “Egyébként is tudod, hogy megőrülök a vadmacskás popódért.” Felnevettem!

A belefektetett energia igenis meghozta a gyümölcsét, de az, hogy el kezdtem elfogadni magam, az ott a tükör előtt kezdődött, amikor úgy kezdtem el magamat nézni, hogy igen ez a nyom mutatja, hogy mekkora erőm is volt és lesz, bármit is kell megugranom.

Ha striás a bőröd ne szégyelld, hanem kezdd el szeretgetni a bőröd. A tabusítással és szégyellősséggel senki sem jut előre.

Uraim, számotokra pedig az a javaslatunk, hogy lepjétek meg párotok megbízható natúr kozmetikumokkal vagy masszásbérlettel. De leginkább ne feledjétek elmondani, hogy mit jelent számotokra párotok. Mert igenis mindenkinek jár az elismerés, akár munka fronton, akár a családteremtésben van nagyobb teljesítménye.

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek