Tudástár

Felkészülés a szoptatásra a várandósság idején

Az anyatejes táplálás a lehető legtermészetesebb mód az újszülött számára. Jelenleg nem ismert jobb illetve megközelítően azonos értékű alternatív táplálási lehetőség sem.

Bővebben

MAM segítség a helyes száj- és fogápoláshoz

A baba szájápolás a születéssel kezdődik, így a szájhigiénia és a rendszeres szájápolás már a kezdetektől nagyon fontos. Ahhoz, hogy a szájápolás napi rutinná váljon, nagyon korán el kell kezdeni.

Bővebben

A helyes táplálkozás szerepe az immunrendszer fejlődésében

Az élet első három éve kiemelkedő jelentőségű az immunrendszer fejlődésében. Ebben az időszakban a tipegő immunrendszere folyamatosan fejlődik és adaptálódik.

Bővebben

Milyen a jó cumi?

A szülők gyakran kérdezik orvosaikat a cumi használatról. A cumizás hatással lehet a fogak későbbi elhelyezkedésére és növekedésé­re, éppen ezért ez egy fontos téma minden szülőnél.

Bővebben

A koszmó megjelenése

A kisbabák fejbőrén nagyon gyakori jelenség a koszmó megjelenése. Leggyakrabban a kutacs környékén jelentkezik, sárgás, plakkos, vastag lerakódás.

Bővebben

Hozzátáplálás

Rengeteg misztérium övezi a hozzátáplálást és sajnos sok édesanya esik abba a hibába, hogy szentírásként kezeli azt, amit az interneten olvas a témáról.

Bővebben

Junior italokról

Általánosságban elmondható, hogy amíg van tejed, addig szoptasd a gyerkőcöt, hiszen az anyatej a legjobb immunerősítő.

Bővebben

A hat hónapos baba fejlettsége

A hatodik hónap az önfelfedezés kora a babáknál, ilyenkor kezdik el felfedezni saját testüket és a körülöttük lévő világra is nyitottabbak.

Bővebben

Szoptatásról dióhéjban

Olvasd el cikkünket a szoptatásról, amelyben megosztjuk Veled a helyes szoptatási testtartást, az ideális szoptatási helyzetet, és számtalan hasznos tanácsot is adunk.

Bővebben

A három hónapos baba fejlettsége

A harmadik hónapban megfigyelheted, hogy babád egyre nyitottabb a külvilágra, minden érdekli, ami körülötte történik…

Bővebben

A négy hónapos baba fejlettsége

A baba négy hónapos kora az egyik legizgalmasabb időszak egy édesanya életében, hiszen ez az a periódus, amikor szinte minden nap láthatsz tőle valami újat.

Bővebben

A napi ritmus kialakítása

A kórházban töltött napok után sok édesanyát szinte sokként éri, hogy mennyire másként néz ki egy-egy nap otthon, mint addig.

Bővebben
BEBANestléMilumilMunchkinUniverMilupaMAMElla's Kitchen4momsHuggies pelenkak es torlokendok