Tudástár

Striák? Nem kell a tükör előtt szomorkodnod!

Pontokba szedtük azokat a praktikákat, amelyek segítségével minimalizálhatod a striák kialakulását és a megmaradt nyomokat is.

Bővebben

Hogyan barátkozzunk meg az orrszívóval?

A gyermekek nem mindig vannak tisztában azzal, hogy csak a legjobbat akarjuk nekik, amikor az orrukat tisztítjuk. Ha a babának folyik, vagy bedugult az orra, a szabad légzés biztosítása érdekében fontos, hogy megszabadítsuk a pangó váladéktól. Azonban az orrszívás elektromos vagy kézi orrszívóval eleinte nyugtalanító lehet a gyermek számára, akárcsak minden újdonság, amihez hozzá kell szoknia. Vess egy pillantást 7 tippünkre és tudd meg, hogyan lehet megbarátkozni a baba orrszívóval azért, hogy az orrtisztítás kényelmes és szórakoztató legyen! 

Bővebben

Az orrporszi útmutató

Rettegsz az orrszi-porszi használatától? Ismerd meg a Nosiboo modern technológiás, kíméletes orrszívóját!

Bővebben

Átlagos fejlettség 9 hónapos korban

Nincsenek szürke hétköznapok egy 9 hónapos babával, hiszen mindig történik valami! A kúszás-mászásnak köszönhetően egy percre sem állnak meg. Mindig van valami kiszemelt zsákmány és egy földön felejtett zsebkendő vagy wc papír hamar megsemmisül a kis kezek között.

Bővebben

Mit pakolj a kórházi táskádba?

Érdemes a baba várt érkezését megelőző 4 héttel már készen állni az indulásra, ha esetleg korábban kezdődne meg a szülés folyamata. Minden kórházba mást kell vinni, így jó erről előzetesen konzultálni, hogy ne kerüljenek felesleges dolgok a táskába. Praktikus egy listán követni, mit csomagoltunk már be.

Bővebben

Mire figyeljünk a cumisüveges táplálás során?

Lehet, hogy a cumisüveges táplálás elsőre gyerekjátéknak tűnik. Ennek ellenére sok szülő elbizonytalanodik, hogyan használja megfelelően a cumisüveget. Az alábbiakban Marcelina Przeździał lengyel neurológus tippjeit gyűjtöttük össze a témában.

Bővebben

Babaváró parti

Az angolszász kultúrkörből a babaváró partik is szépen átszivárogtak hozzánk. A gyönyörűen megkomponált babaváró parti dekorációk képeivel már Te is biztosan találkoztál a közösségi médiában. Mi teszi vonzóvá a babaváró partit és miért ajánljuk mi is a kismamák figyelmébe?

Bővebben

Átlagos fejlettség 8 hónapos korban

Ugyan a mozgásfejlődésben már lehetnek nagyobb eltérések a gyerekek között, az ülni tudó babák a kezüket is egyre tudatosabban el tudják kezdeni használni. Az apró morzsáktól, a különböző anyagú tárgyakig megannyi élményt szereznek számára a hétköznapi tárgyak. Olvass tovább és ismerd meg a szociális és a beszédfejlődés 8 hónapos korban elért szakaszát is.

Bővebben

Mit érdemes tudni a koraszülöttekről?

Magyarországon minden évben számos család találja magát abban a helyzetben, amikor váratlanul koraszülötten érkezik meg a babájuk. A koraszülés, vagyis a terhesség 37. hete előtt történő szülés, nem csak a családban jelent kihívást, de az orvosoknak is speciális eszközökre, szakképzésre és azonnali jelentlétre van szükségük a kisbaba teljeskörű ellátása érdekében.

Bővebben

Átlagos fejlettség két hónapos korban

Éljen, kisbabád két hónapos lett! Talán nem is gondolnád, de már most is rengeteget tanult az őt körülvevő világról és érti mi a szeretet. Cikkünkben összeszedtük a két hónapos babák legfontosabb jellemzőit. Olvasd el és tudd meg mire érdemes figyelni!

Bővebben

Mikor jöhetnek a látogatók?

Ha az anyává válás előtt társasági ember voltál, a kórházból hazaérkezve biztosan vágysz már a barátaid közelségére. Egy újszülött kisbabával sem kell elszigetelődni a külvilágtól, azonban van pár jó tanács, amit érdemes figyelembe venned, a baba és a családotok érdekében.

Bővebben

Test és lélek a szülés után

Szülés után a tested azon dolgozik, hogy visszanyerje eredeti formáját. Ha szeretnéd érteni mi zajlik most benned és mitől lettél érzékenyebb, olvass tovább!

Bővebben
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek