Tudástár

Felkészülés a szülésre

Közeledik kisbabád érkezésének a pillanata, de úgy érzed még mindig nem tudsz semmit a szülésről? Rövid összefoglalónkban leírjuk milyen szakaszokból áll a természetes szülés, segítünk fejben tartani azokat a jeleket, amik azt mutatják ideje elindulnod a kórházba és adunk tippeket az otthoni felkészülésre is. A legfontosabb azonban mindenekelőtt, hogy higgy magadban. Menni fog!

Bővebben

Készülünk az ovira! Montessori vagy Waldorf?

Nagyon izgalmas feladat kiválasztani gyermekünk óvodáját. Az állami intézmények mellett egyre többen teszik le a voksukat a reformpedagógiai irányzatok óvodái mellett, hiszen rengeteg szülő számára szimpatikus az a szemlélet, amit képviselnek. Hazánkban a Montessori és a Waldorf iskolák  a legelterjedtebbek, nézzük miben hasonlóak és miben különböznek!

Bővebben

Terhességi rosszullét

10-ből 8 kismama émelyeg a terhesség alatt, sokan hányásról, hányingerről is beszámolnak. A panaszok főként az első trimeszterben jelennek meg az orvosok szerint a növekvő HCG hormon és az ingadozó vércukorszint miatt. Azonban van akinél akár az egész terhességet is végigkísérheti a szédülés. Fontos tudni, hogy a napi 10 hányás után már nem egyszerű rosszullétről van szó, hanem akár a súlyos terhességi hányás is szóba kerülhet, ami kórházi kezelést igényel. Ha szükséged van bevált tippekre vagy egy kis biztatásra, olvasd el a cikket!

Bővebben

Energiatakarékosság otthon, avagy hogyan spóroljunk egy kisgyermekes háztartásban?

Az egyre magasabb energiaárak és a tudatosság is az energiatakarékos életmód felé tereli az emberek érdeklődését. De hogyan ültessük be a gyakorlatba azt a sok tippet és tanácsot, ami minden felől érkezik hozzánk egy kisgyerekes háztartás hétköznapjaiba? Cikkünkben összeszedtük hogyan spórolhatsz a fűtésen-hűtésen, az elektromos áramon, a vízen otthon és abban is segítünk, hogyan termelj kevesebb szemetet!

Bővebben

Felkészülés a miért korszakra

Az értelmi fejlődés egyik ugródeszkája a miért korszak, amikor a gyerekek felismerik az ok-okozati összefüggéseket, azok láncolatát és elárasztják a szüleiket kérdéseikkel, hogy minél jobban megismerjék a világot (és hogy minél több figyelmet kapjanak a szüleiktől).

Bővebben

Gyermekkori félelmek

A félelem az egyik legösztönösebb emberi érzés. A fejlődésben és a túlélésben is óriási szerepe van. Nem csoda, hogy már az újszülötteknél is tapasztalható veleszületett félelem, igazán jellemzővé azonban 2-3 éves korban válik. Szülőként a mi feladatunk, hogy megtanítsuk gyermekünknek kezelni a félelmét és biztonságot és megnyugvást nyújtsunk számára minden helyzetben.

Bővebben

2 éves kisgyermek fejlettsége

Kisgyermek bizony, hiszen a kicsik ilyenkor már sokkal inkább hasonlítanak idősebb társaikra, mint a csecsemőkre. Rendkívül ügyesek és önállóak, személyiségük pedig egyre karakteresebbé válik. A korosztálynak megvannak a maga általános édes szokásai és a küzdelmei. Mutatjuk mit foglal össze a szakirodalom a kétévesekről.

Bővebben

Babazsúr helyszínek, ha inkább kimozdulnátok otthonról

Szülinapi bulit rendezni sokszor fárasztó az anyukáknak. Ha csak néhány vendéget is hívunk, az előkészületek, a születésnap közbeni rohangálás majd a romeltakarítás elvehetik az ünnep fényét. Pedig rengeteg helyszín van, ahol mindent megadnak a vidám hangulatért és Te is a szülinapos kisbabáddal foglalkozhatsz! Mutatunk néhány kedvenc helyet Budapesten.

Bővebben

Szülinapi ajándékötletek 2 éveseknek

Amikor kisbabánk 2. szülinapja közeledik, egyre több minden jut eszünkbe mi lenne a legjobb szülinapi ajándék. Cikkünkben segítünk megtalálni a korosztály kedvelt játéktípusait.

Bővebben

Minden, amit a Munchkin poharakról tudni érdemes

Számos szempont érvényesülhet amikor poharat választunk kisbabánk számára. A Munchkin tervezői igyekeznek a családok valós igényei szerint megalkotni a poharakat. Mutatjuk melyek a legnépszerűbb termékek és hogy miért!

Bővebben

Tedd különlegessé kisbabád szülinapi tortáját!

Hatalmas divatja van a kidekorált szülinapi tortáknak! Mutatunk néhány ötletet otthon készült tortadekorációra, aminek az elkészítésében akár a gyerekek is segíthetnek!

Bővebben

A kánikulában is vidáman

Egész télen azt hajtogatjuk mikor lesz már itt a nyár. Szépen kitavaszodik, érezzük már a melegedő időt, a nyári ruháinkról álmodozunk és hogy milyen könnyű lesz júliusban felöltöztetni a gyerkőcöket, aztán beköszönt a június és mindenki kifekszik a kánikulától. Ismerős?

Bővebben
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek