scroll-to-top

Így válassz megfelelő popsikrémet

Így válassz megfelelő popsikrémet

 

Amikor megtudjuk, hogy szülők leszünk, elhatározzuk, hogy mindent meg fogunk tenni a gyermekünk boldogságáért. Igyekszünk a lehető legjobb környezetet megteremteni számára és felszerelkezünk mindennel, amire szükségünk lehet a babaápoláshoz. De vajon milyen popsikrémet érdemes venni? Biztos, hogy szükségünk lesz rá? Erre ad választ az alábbi cikkünk. 

Mikor használjunk popsikrémet?

A popsikrém használata azért terjedt el, mert a bepelenkázott babapopó az egész napos melegtől és a nedvességtől kipirosodik. Az újszülötteknek sokkal érzékenyebb és vékonyabb a bőrük, minit a felnőtteknek, így különösen fontos odafigyelni a felszíni változásokra, nehogy gyulladáshoz vagy kisebesedéshez vezessen egy jelentéktelennek tűnő elváltozás. Gyakorlatilag bármelyik pelenkázás alkalmával felmerülhet a krémezés igénye, ugyanis nem látjuk előre mikor reagál érzékenyebben a baba bőre. Vannak bizonyos idősszakok, mint például a fogzás, amikor a széklet megváltozik és jobban kicsípi baba bőrét. Ezek alapján tehát nem árt, ha mindig van a közelben megfelelő bőrnyugtató krém, ám nem kell mindenáron kenni a bőrfelületet, csak ha szükséges. A legfontosabb szempont a popsikrém választásánál az az összetevők megfelelő minősége és a bőrbarát állag.  

Honnan tudom melyik krém lesz hatásos?

Az újszülöttek számára a gyermekorvos általában ír receptet popsikrémről. Ez a gyógyszertári popsikrém költséghatékony megoldás a kipirosodott babapopsira, ám aggasztó összetevőik is megtalálhatóak benne, mint az alumínium-szulfát vagy a zsírkősudocrem népszerű az anyukák körében gyulladáscsökkentő és erős hámosító hatása miatt, arra azonban érdemes figyelni, hogy kislányoknál csak a popót szabad vékonyan bekenni vele. A Nivea, a Bepanthen a Neogranormon krémek is sokak számára beváltak, azonban sajnos előfordul, hogy ezeknek a termékeknek az összetevői között is felfedezhetőek káros anyagok. A legbiztonságosabb a természetes összetevőkből készültvegán termékek. Az illatanyagoktól és kőolajszármazéktól mentes termékek ugyan kevésbé lesznek sűrűek, a könnyebb felszívódás miatt hatékonyan enyhítik a pirosságot. 

Problémás összetevők

Még a bőrgyógyászatilag tesztelt termékek esetében is érdemes pillantást vetni az összetevőkre, kellemetlen meglepetést tud okozni, milyen anyagokat használnak a babáknak szánt bőrápolók esetében is. A legtöbb természetesen nem ártalmas, de a következőket igyekezzünk elkerülni: 

  • Kőolajszármazékok (vazelin, Paraffinum Liquidum, Mineral Oil) 
  • Allergizáló anyagok (ezek általában hozzáadott illatanyagok) 
  • Parabének (Metilparabén E218, etilparabén E214, propilparabén) 

 

Teszteljük és figyeljünk

A fentiek alapján könnyebben tudod már szűrni milyen popsikrémet érdemes választani, azonban nem kell megijedni, ha nem találod meg elsőre a tökéletes krémetMivel általában kis kiszerelésű és nem nagy összegű termékekről beszélünk, nyugodtan lehet több márkával is próbálkozni. Ahogy a felnőtteknek készült kozmetikumok esetében sincs egy univerzálisan mindenkinek megfelelő kenőcs, úgy az eltérő babáknál is különböző popsikrémek válhatnak be. 

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek