Töpfer PRE Bio Kecsketej alapú anyatej-helyettesítő tápszer 400 g 0 hó+
A Töpfer Bio Kecsketej alapú anyatej-helyettesítő tápszer születéstől kezdve adható a babának; akár szoptatás mellett vagy anélkül. A vizsgálatok kimutatták, hogy a kecsketej alapú anyatej-helyettesítő tápszer biztonságos alternatívája a tehéntej alapú tápszereknek. Nagy arányban tartalmaz közepes szénláncú és többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek fontosak az emberi táplálkozás szempontjából. A kecsketejfehérje különleges összetétele pedig megkönnyíti az emésztést. Az Töpfer Pre Bio Kecsketej alapú anyatej-helyettesítő tápszer a tehéntej alapú tápszeréhez hasonló fehérjéket tartalmaz, ezért tehéntejfehérje-allergiás gyermekeknél nem használható. A legújabb táplálkozási ismeretek szerint előállított Töpfer PRE Bio Kecsketej alapú anyatej-helyettesítő tápszer a legmagasabb minőségi előírásoknak is megfelel, és minden fontos tápanyagot tartalmaz, amire a babának az első hónapokban szüksége lehet.
Különös figyelmet fordítunk a takarmány minőségére, ha biokecskékről van szó, amelyek a kecsketejes csecsemőtápunkhoz biztosítják a biotejet.
Olyan takarmánykeverékekre van szükség, amelyek megfelelnek az EU ökológiai szabványának, és nem tartalmaznak génmódosított szervezeteket.
A kukorica, a répapép, a len, a lucerna, a búzakorpa és egyéb összetevők megfelelő arányban biztosítják az optimális tápanyagtartalmat, és ennek eredményeként a legjobb tejminőséget.
Kecsketej érzékeny pocakra?
Amikor megkérdezzük édesanyáinkat (akik a legtöbbzsör a gyermekeik érzékeny pocakjáról mesélnek), többször halljuk, hogy tehéntej helyett kecsketejterméket (tej, sajt stb.) használnak a családban, és hogy a baba a pocak a kecsketejes ételeket részesíti előnyben.
A kecsketej leginkább az emésztés tekintetében különbözik a többi állati tejtől.
Fontos figyelmeztetés: A szoptatás a legjobb a babája számára.
Gyakran felvetik, hogy a kecsketej a tehéntej alternatívája.
„Kecske vs Tehén”
Amikor a „tej” kifejezést halljuk, automatikusan a tehéntejre gondolunk. Ez nem meglepő, már a reklámokban is azt mutatják nekünk gyerekként, hogy a csokoládéhoz való jó alpesi tej tehenektől származik.
A tehéntejet korábban lényegesen kisebb mennyiségben fogyasztották.
A kecske évezredek óta alapvető haszonállatként élt együtt az emberrel, és természetesen kecsketejet fogyasztottak.
A kecske már nagyon “hasznos” házi kedvenc volt, különösen akkoriban; nem sok tejet kínált, de tejet mindig adott.
Igen, a tej akkoriban értékes, jó minőségű áru volt – és mértékkel fogyasztották.
És mi lesz ma? Csak kecske?
Napjainkban a kecsketej egyre népszerűbb, mint a hagyományos tehéntej-termékek finom és jól tolerálható alternatívája.
Főleg a dél-európai országokban a kecsketejet még mindig többet fogyasztanak (mint Közép-Európában), és a tipikus étkezési szokások szerves részét képezi.
Minden nem nyugati országban a kecske a fő tejforrás. Ez meglátszik a kecsketejtermékek mediterrán és arab konyhákban való felhasználásában is.
A kecsketejet pedig 2014 óta hivatalosan is engedélyezték az EU-ban a bébiételek alapanyagaként.
Minden az ízlésről szól? Miért válik egyre népszerűbbé a kecsketej?
Ha a „kecsketej szerelmeseit” kérdezzük, az első, amit gyakran emlegetnek, az a kecsketejtermékek összetéveszthetetlenül fűszeres íze. (Ha a „kecsketejet nem szeretőket” kérdezzük, pontosan ez a sajátosság határozza meg a kecsketejet, és megosztja az emberek véleményét. Ez egy egészen különleges íz. A nagy Töpfer „kecsketejes zabkása tesztre” tavaly jelentkező anyukáink is szép számmal írták, hogy egyszerűen szeretik az ízét és szívesen fogyasztják a kecskesajtot is.
Továbbra is él a pletyka, miszerint a kecsketej „kecskeízű”. De ez honnan jön? A tej gyorsan felszívja a környező szagokat. Így fontos a tartás, a tejtermelés technológiája. A tej aromáját természetesen a kecsketakarmány befolyásolja.
Amikor a kecskék kint vannak a legelőn, friss füvet, növényeket és alkalmanként friss gallyakat esznek.
Tényleg ennyire különbözik a kecsketej a tehéntejtől?
Mivel a kecsketej kevesebb hosszú szénláncú zsírsavat tartalmaz, mint a tehéntej, az emberi szervezet lényegesen könnyebben emészthető.
A fehérje összetétele is változó, ami hozzájárul a jobb toleranciához.
„Technikailag” fogalmazva: A tehén- és kecsketej fehérjeprofilja egyértelmű különbségeket mutat. Közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy a „fehérjetípusok” eloszlása különbözteti meg őket egymástól. Az αs1-kazein fehérje (amely allergénnek tekinthető) kevésbé van jelen a kecsketejben, azaz kisebb a koncentrációja, mint a tehéntejben.
De legyen óvatos: ennek ellenére a kecsketej nem bizonyított alternatíva a már meglévő tehéntejallergiában szenvedők számára.
1 review for Töpfer PRE Bio Kecsketej alapú anyatej-helyettesítő tápszer 400 g 0 hó+