Elevit Complex 1 Multivitamin 30 db

%

Az Elevit Complex 1 a fogantatás előtt és a terhesség 12. hetének végéig biztosítja a fontos mikrotápanyagokat. Folsav és (a folsavnál könnyebben hasznosítható) Metafolin® tartalma révén hozzájárul egyes fejlődési rendellenességek kockázatának csökkentéséhez.* A kiegészítő folsav-bevitel növeli az anyai folátellátottság szintjét. Az alacsony anyai folátszint a magzati idegcső-záródási rendellenességek kialakulásának kockázati tényezője.

3 490 Ft2 990 Ft

Elfogyott

Gyors kiszállítás A munkanapokon 15 óráig megrendelt csomagokat a következő munkanapon kiszállítjuk az ország egész területére. Budapesten akár aznapi kiszállítás, hétvégén is.

Leírás

Elevit Complex 1 Multivitamin  – étrend-kiegészítő
30 db filmtabletta

Speciális összetétel fogantatás előtt és a terhesség 12. hetéig:

  • Fogantatás előtt és a terhesség 12. hetéig
  • 12 vitamin
  • 8 ásványi anyag és nyomelem
  • Metafolin®

Az Elevit Complex 1 filmtabletta összetevőit célzottan a fogantatás tervezéséhez és a terhesség első 12 hetére állították össze. A benne lévő mikrotápanyagok segítik az anya szervezetének felkészítését a fogantatásra és a terhességre, valamint segítik a magzat egészséges fejlődés a terhesség első harmadában. Az Elevit Complex 1 a folsav mellett Metafoilint®** is tartalmaz, mely az aktív falát formának egy kalcium sója. A kiegészítő folsav-bevitel növeli az anyai folátellátottság szintjét. Ez hozzájárul az ideg-csőzáródási*** rendellenesség kockázatának csökkentéséhez .

A jótékony hatás napi 400µg, a fogantatást megelőző legalább egy hónapon keresztül, és a fogamzást követően 3 hónapon át folytatott kiegészítő folsavbevitellel érhető el.

A cink szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában. A jód hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához és az idegrendszer normál működéséhez.

**A Metafolin® a Merck KGaA (Darmstadt) bejegyzett védjegye.
*** Az idegcső-záródási rendellenességek több kockázati tényezővel hozhatók összefüggésbe. A magasabb anyai folátszint önnmagában lényegesen csökkenti az idegcső-záródási rendellenességek kialakulását, de nem képes teljesen megakadályozni azokat, mivel a kialakulás kockázatát számos egyéb (pl. örökletes) tényező is befolyásolja.

De miért is fontos vitamint szednem már a fogantatás előtt?

A terhesség első négy-nyolc hete kiemelkedő fontosságú a baba fejlődése és szerveinek kialakulása szempontjából, a nők többsége azonban ekkor még nem is tudja, hogy várandós, hiszen még nem maradt el menstruációja. Kisbabád  megfelelő fejlődésének biztosításához szervezetednek a szokásosnál több vitaminra és ásványi anyagra van szüksége. A megfelelő mikrotápanyagszint elérése azonban időbe telhet. A szakemberek ezért a gyermekvállalást tervező, illetve a terhesség első három hónapjában lévő nők számára folsavpótlás mielőbbi megkezdését javasolják.

* A kiegészítő folsav- bevitel növeli az anyai folátellátottság szintjét. Az alacsony anyai folátszint a fejlődő magzat idegcső-záródási rendellenessége kialakulásának kockázati tényezője. A jótékony hatás napi 400 μg, a fogantatást megelőző legalább egy hónapon keresztül, és a fogamzást követően három hónapon át folytatott kiegészítő folsavbevitellel érhető el.

Felhasználási javaslat:
Amennyiben gyermeket szeretne vagy terhes, vegyen be napi egy tablettát egy kevés vízzel. Az ajánlott mennyiséget ne lépje túl!

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Az Elevit Complex 1 összetétele:

Megnevezés Mennyiség   NRV%¹ Megnevezés Mennyiség NRV%¹
A-vitamin 770 μg 96 Kalcium 125 mg 16
B1-vitamin 1,4 mg 127 Magnézium 100 mg 27
B2-vitamin 1,4 mg 100 Vas 14 mg 100
Niacin 18 mg 113 Réz 1 mg 100
Pantoténsav 6 mg 100 Jód 150 μg 100
B6-vitamin 1,9 mg 136 Cink 11 mg 110
B12-vitamin 2,6 mg 104 Mangán 2 mg 100
C-vitamin 85 mg 106 Szelén 60 μg 109
D3-vitamin 5 μg 100
E-vitamin 10 mg 83
Biotin 30 μg 60
Folsav 400 μg 400
Kalcium-L-metilfolát (Metafolin*) 451 μg

¹NRV = Referencia bevitel érték %-a felnőtteknek