scroll-to-top

Üdv a játszótéren! 12 szuper hely kisgyermekkel Magyarországon

Üdv a játszótéren! 12 szuper hely kisgyermekkel Magyarországon

Amikor kisbabánk  már stabilan ül és kezd nőni a mozgásigénye, elkezdheted bevezetni a játszóterezés világába. A friss levegő és a zöld környezet mindkettőtöket jobb kedvre derít majd, 30-40 perc játszóterezés után pedig egészen biztosan nagyot fog aludni a gyermeked!

12 szuper játszótér Magyarországon

1.Budapest, Városligeti Nagyjátszótér

Budapest Városliget

A babák egyik kedvenc kinti elfoglaltsága a hintázás. A játszótéren a babahintába nyugodtan beültetheted és indulhat a hinta-palinta! A finom ringatózás fejleszti a kicsi idegrendszerét és segít neki megnyugodni. Lökés közben énekelhetsz is neki, ettől még vidámabb lesz a móka! A Városligeti Nagyjátszótéren számos hinta közül válogathattok. Belefekvős, dupla hinta, körhinta és babahinta is vár a kicsikre.

2. Székesfehérvár, Koronás Park

Székesfehérvár koronás park

Átmászás az alagúton. Egyre több játszótéren találkozunk alagúttal, lejtővel, dombokkal, amik nagy örömforrásai babáknak, hiszen próbára tehetik kúszó-mászó képességeiket és új sikereket érhetnek el. A különböző felületeken való mozgás segítségével még magabiztosabb koordinációra tehetnek szert.

3. Pécs, Tüskésrét

Pécs, Tüskésrét

Nem csak nyáron nagy sláger a homokozás, de megfelelően felöltöztetve az enyhébb tavaszi napokon is jó időtöltést jelenthet. Vigyetek magatokkal homokozó vödröt és lapátot, esetleg egy-két formát és hosszú percekig elbabrálhattok az izgalmas homokkal. A homok szórása, pergetése, gyúrása nem csak a taktilis érzékelését, de a kreativitását is fejleszti gyermekednek. Egyedül arra kell figyelni, hogy a pici ne falatozzon a homokozóból.

4. Szeged, Máltai Játszótér

Szeged, Máltai játszótér

A nagyobb babák imádnak motorozni! Kincset ér egy olyan hely, ahol simán járható út és biztonságos környezet ad teret a motorozni vágyóknak. Nagyon fontos minél hamarabb megtanítani a gyerekek számára az “Állj meg!” kifejezést. A játszótéren ezt nyugodt szívvel begyakorolhatjuk, hogy a járdán már jól menjen.

5. Eger, Érsekkert

Eger, Érsekkert

Zöld, zöld és még több zöld! Sokszor egy fatörzs, a kavicsos út vagy egy szökőkút érdekesebb a kicsik számára a mászókánál vagy a csúszdánál is. Ezért nagyszerűek az olyan játszóterek, amik egy park mellett vagy zöld övezetben találhatóak.

6. Debrecen, Ötholdas Pagony

Debrecen Ötholdas Pagony

Az első csúszda élmény nagyon intenzív kaland a babáknak. Ebben a korban még segítséggel tudnak csak biztonságosan lecsúszni, érdemes fogni a kis kezüket, nehogy elbillenjenek csúszás közben. Mivel az első néhány alkalommal akár még ijesztő is lehet a kicsiknek, ezt a játékformát nem érdemes még erőltetni. De jó, ha megmutatjuk számára, hogy heves játék közben is biztonságban van, hiszen így sokat tanul a bátorságról, a biztonságról és a határainak a feszegetéséről.

7. Hévíz, Buba éneke

Hévíz, Buba éneke

Ismeritek Weöres Sándor Buba éneke című versét? Ez a vers inspirálta Hévíz varázslatos játszóterét. Halász Judit meg is énekelte. Tanuljátok meg együtt gyermekeddel:

Ó ha cinke volnék,
útra kelnék,
hömpölygő sugárban
énekelnék –
minden este
morzsára, buzára
visszaszállnék
anyám ablakára.

Ó ha szellő volnék,
mindig fújnék,
minden bő kabátba
belebújnék –
nyári éjen,
morzsára, buzára
visszaszállnék
anyám ablakára.

Ó ha csillag volnék,
kerek égen,
csorogna a földre
sárga fényem –
jaj, de onnan
vissza sose járnék,
anyám nélkül
mindig sírdogálnék.

8. Kaposvár, Gyermekmosoly játszótér

Kaposvár, Gyermekmosoly játszótér

A rugós játékokra szívesen felülnek a gyerekek. Először még szülői segítséggel hintáznak rajta előre-hátra, 1-2 éves korban azonban már egyedül is örömmel “lovagolnak” a kisállaton vagy motoron. Nagyon jól fejleszti az egyensúlyérzéküket ez a játék is.

9. Nyíregyháza, Sóstói játszótér

Nyíregyháza, Sóstói játszótér

“Enyém a vár, tiéd a lekvár!” Ki ne érezné jól magát egy ilyen szuper izgalmas játszótéren. A különböző korosztályok találkozása mindig izgalmas a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt. Jó lehetőség arra, hogy a nagyok megtanuljanak gyengéden bánni a kicsikkel, a kisebbek pedig rengeteg ügyességet ellesnek a nagyobbaktól.

10. Veszprém, “A part alatt” játszótér

Veszprém, A part alatt

A mondókás játszótereken megelevenednek a szereplők és a mondókában feltűnő helyszínek. Nagyszerű élmény a gyerekeknek ebben a mesevilágban barangolni. Egy ilyen alkalom után fogékonyabbak a mondóka vagy vers megtanulására. Hallgassátok meg együtt az “A part alatt” dalocskát!

11. Kecskemét, Népmese játszótér

Kecskemét, Népmese játszótér

A képzelőerő szárnyal a mesejátszótereken! Rendkívül változatos szerepjátékokra invitálnak a szokásostól eltérő játszóterek. Legyen vár, kastély, vidámpark a gyerekek biztosan nagyon jól szórakoznak a színes vidám környezetben, hiszen érzik, ide tartoznak.

12. Budapest, Csepeli Rákóczi kert

Csepeli Rákóczi kert

A játszóterek nagyon gyorsan mindennapos elemeivé válnak az életeteknek, így jó, ha van a tarsolyodban néhány szuper hely. Ha pedig egy kis pihenésre, nyugodtabb családi programra vágysz, arra is van ötletünk! Nézd meg milyen családbarát éttermek között válogathatsz ezen a linken.

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek