scroll-to-top

Tévhitek az üveges bébiételekről

Tévhitek az üveges bébiételekről

Sokfélét lehet hallani az üveges bébiételekről, ami elbizonytalaníthat minket, hogy érdemes-e megkínálni a kisbabánkat vele. Természetesen mindenkinek szíve joga eldönteni hogyan táplálja gyermekét. Azonban ne engedjük, hogy a tévhitek tántorítsanak el minket a praktikus és ízletes bébiételektől! Cikkünkben összeírtuk a leggyakoribb tévhiteket és azoknak cáfolatát.

1.tévhit: Az üveges bébiételek tele vannak tartósítószerekkel

Az üveges bébiételeket hőkezeléssel tartósítják. Ez azt jelenti, hogy akárcsak otthon a befőtteket, nagyon magas hőfokon megfőzik őket, így elpusztítják az élelmiszerekben megtalálható természetes baktériumokat és mikrobákat, amelyek az erjedést és a romlást váltanák ki az ételekben. Vagyis természetes módon, adalékanyag és vegyszermentesen előzik meg a bébiételek romlását. A gyári körülmények miatt a hőkezelést tudják úgy szabályozni, hogy az értékes vitaminok és tápanyagok ne vesszenek ki a hozzávalókból. A hőkezelt bébiételt teljesen steril üvegbe zárják. Vákuum zárral megakadályozzák, hogy a levegőben található természetes baktériumok elindítsák az erjedést. Éppen emiatt fontos, hogy ellenőrizd, hogy pukkan-e a bébiétel fém kupakja, ez jelzi, hogy a vákuum nem engedett el, így biztos lehetsz benne, hogy finom és egészséges falatot kínálsz kisbabádnak. Nagyon ritkán fordul elő, hogy a fém kupak záródása meglazuljon, így nem kell attól tartani, hogy nem fogunk pukkanást tartani, inkább csak az elővigyázatosság kedvéért javasoljuk.

2 .tévhit: Az üveges bébiételek nyáron megromlanak

Éppen a fent említett okból kifolyólag az üveges bébiételek felbontás előtt nem igényelnek hűtést. Amíg a vákuum zár kint tartja a levegőt, az üveges bébiétel nem tud a kinti meleg időjárástól megbuggyanni. Felbontás után viszont fontos, hogy a maradék bébiételt a hűtőben tároljuk, sőt legjobb ha 1-2 napon belül el is fogyasztja gyermekünk. Az üveges bébiétel szerencsére éppen megfelelő adagokat tartalmaz, így nem kell azon aggódnunk, hogy a maradék elvész.

3. tévhit: Az üveges bébiételek számos adalékanyagot tartalmaznak

Az előre elkészített bébiételek összetétele és elkészítése nagyon szigorú szabályrendszernek van alávetve mind az Európai Unió, mind a Magyarországon hatályos jogszabályok szerint. Azontúl, hogy milligrammban meg vannak határozva az egyes vitaminok és tápanyagok minimum és maximum szintjei, pontos előírások vannak arra vonatkozóan is, hogy a bébiételeket hány hónapos kortól adhatónak lehet megjelölni. A lehetséges allergéneket is kötelező a gyártóknak pontosan feltüntetniük. Így biztosak lehetünk benne, hogy kisbabánk a korának megfelelő, biztonságos ételt kapja.

  4. tévhit: Az üveges bébiételek selejtes zöldségekből és gyümölcsökből készülnek

Sokan figyelmeztetnek minket, hogy a készételek rossz minőségű alapanyagokból készülnek, azonban ne dőljünk be ennek az állításnak a bébiételek esetén. Minden bébiétel szigorúan ellenőrzött hozzávalókból, több fajta bébiétel pedig BIO hozzávalókból készül. AHiPP BIO bébiételei például olyan zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaznak, amelyek műtrágya és vegyszerek nélkül, természetes környezetben a megfelelő érési ideig növekednek. A Holle pedig számos demeter minősítésű alapanyaggal dolgozik, ami azt jelenti, hogy olyan biodinamikus farmokon teremnek a hozzávalói, ahol a természet és az élővilág harmóniája messzemenőkig tiszteletben van tartva. A Pumpkin Organics különlegessége, hogy kifejezetten a zöldségek, magas rosttartalmú gabonák és izgalmas fűszerek köré építi a receptjeit. Így a Pumpkin Organics bébiételeit választó szülők már a legelején tesznek róla, hogy babájuk ne csak az édes és gyümölcsös ízeket fogadja el. Vagyis amíg a bolti gyümölcsökből készítenénk el kisbabánk püréit nem figyelve a BIO jelölésre, addig jobban járunk az üveges bébiétellel, hiszen tartva az otthoni minőséget, változatosabb finomságokat tudunk kínálni kisbabánknak. Tökéletes megoldást nyújtanak az olyan helyzetekben is, amikor bizonyos gyümölcsöknek, zöldségeknek nincs idényük, de a hozzátáplálás során mindenképp szeretné az anyuka megismertetni a babával az ízüket. Természetesen a BIO vagy ökológiai hozzávalók jelölve vannak az üvegeken, így ha fontos számunkra a természetesség, keressük a jelzést.

  5. tévhit: Az üveges bébiételek drágák

Mind az ételek házi elkészítése mind a bébiétel vásárlás folyamatos kiadás, talán minden szülő legfőbb vágya hogy folyamatosan házilag elkészített, ínycsiklandó és egészséges ételekkel táplálja gyermekét. A legnagyobb nehézség a változatos menü kitalálása, hiszen apró adagokban nehéz  költséghatékonyan külön főzni a kicsinek. Természetesen kellő átgondolással, néhány főzésre áldozott órával, megfelelő eszközökkel és nagyobb tároló kapacitással kivitelezhető az álom. Annak azonban, akinek sem az ideje, sem a kreativitása, sem a tároló kapacitása nem adott ahhoz, hogy mindig naprakész legyen a változatos bébiétellel, annak megéri a praktikus megoldás. A CareClub-nál a bébiételt vásárló szülőknek egy kis extra kedvezményt is nyújtunk a csomagajánlataink mellé. Így könnyen beszerezhetsz akár több heti menüt is, hiszen magad válogathatod össze az ízeket a 6 vagy 8 darabos csomagajánlatokon belül.

Hadd mutassuk be üveges bébiétel családjainkat

Nálunk van Magyarország legszélesebb bébiétel kínálata

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek