scroll-to-top

Tedd különlegessé kisbabád szülinapi tortáját!

Tedd különlegessé kisbabád szülinapi tortáját!

Hatalmas divatja van a kidekorált szülinapi tortáknak! A cukrászok által készített csodás marcipánfigurás torták mellett egyre többen készítenek saját dekorációt kisbabájuk szülinapjára, hiszen egy kis kreativitással nagyon látványos külsőt adhatunk a legegyszerűbb otthon készült süteménynek is. A nagyobb gyerkőcök pedig minden bizonnyal értékelni fogják a szép tortákat. Mutatunk néhány ötletet otthon készült tortadekorációra, aminek az elkészítésében akár a gyerekek is segíthetnek!

Szám olvasztott csokoládéból

“2 éves lettél!” Mi tükrözné jobban a kicsattanó örömöt egy messziről észrevehető számnál? Egy zsírpapír, hurkapálcika, uzsonnás zacskó és egy tábla csoki segítségével percek alatt elkészíthetjük a kisbabánk életkorának megfelelő számpálcát. Az alábbi ötletet a Sugar & Sparrow anyukájától lestük el.

1.A tökéletes forma eléréséért nyomtassunk ki a számot az internetről (ügyeljünk rá, hogy kellően nagy és vastag legyen a szám).

2.A nyomtatott mintára helyezzük rá a zsírpapírt.

3.Olvasszuk meg a csokoládét és töltsük bele az uzsonnás zacskóba, úgy, hogy a csoki a zacskó egyik sarkába folyjon. Szúrjunk egy kis lukat a zacskó csücskébe és öntsük ki a zsírpapírra a mintát. Dermedés előtt díszíthetjük a csokit cukorkával.

4.Hagyjuk kicsit megdermedni a csokit a hűtőben, majd emeljük fel a zsírpapírról és fordítsuk át. Helyezzük el a minta közepére a hurkapálcát (vagy fogpiszkálót mérettől függően) és rögzítsük visszamelegített csokoládéval.

5.Helyezzük a hűtőbe a teljes dermedésig.

6. Az ünneplés előtt szúrjuk a torta tetejére a hurkapálca segítségével a számot.

Tegyél játékokat a torta tetejére!

Ki mondta, hogy csak ehető figurákkal lehet feldíszíteni egy szülinapi tortát? Bababarát műanyag játékokat bátran ráhelyezhetsz a torta tetejére, hiszen sem a tortának sem a játéknak nem lesz baja a parti végén. Nagyon mutatós tud lenni egy-egy autó, markoló vagy erdei állat az egyszerű csokitorta tetején is. Tökéletes elem a tematikus zsúrokhoz!

Markolós torta kétéveseknek

Bármi hurkapálcára ragasztva

De tényleg bármi! Papírvirágok, csillagok, kicsi felfújt lufik vagy babafotók. Szinte MINDEN JÓL MUTAT egy egyszerű torta tetején. Kivághatod kisbabád első rajzait is az igazán meghitt végeredményért. Mutatunk néhány inspirációt a Pinterestről, hogy beindítsuk a fantáziád!

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek