scroll-to-top

Szülinapi ajándékötletek 2 éveseknek

Szülinapi ajándékötletek 2 éveseknek

Amikor kisbabánk 2. szülinapja közeledik, egyre több minden jut eszünkbe mi lenne a legjobb szülinapi ajándék. Minden vágyunk, hogy örömöt okozzunk gyermekünknek, azonban figyelnünk kell arra is hogy hosszú távon is hasznos és tartós ajándékot válasszunk. Cikkünkben segítünk megtalálni a korosztály kedvelt játéktípusait.

Elképesztően fogékonyak 2 évesen a gyerekek és szinte minden érdekli őket, amivel csak találkoznak. Érdemes kihasználni ezt a kort a játékos tanulásra. Az egyszerű kirakósok és formaillesztők gazdagítják a kicsik szókincsét, az bővítik ismereteiket és a finommotorikus képességeiket. Mivel a korosztály képességeinek megfelelő nehézségűek a feladatok, garantált sikerélményben lehet részük a gyerekeknek játék közben, így egyre magabiztosabbá tudnak válni.

A gyerekkor egyik legjobb eleme a végtelen kreativitás. Ebben az időszakban kezd el kibontakozni az alkotói vágy a kicsikben, az építőjátékok pedig tökéletesen alkalmasak arra, hogy ezt felfedezzék. A fa építőkockákból készült tornyok könnyen leborulnak, ez pedig a kedvét szegheti a gyerkőcöknek. Válasszuk egymásba illeszthető darabokat, amiket könnyen össze és szét tudnak szedni.

“Olvass még mesét!” Az első években rongyosra lapozgatott képeskönyvek sikere után itt az ideje beszerezni az első “hosszabb” mesekönyveket és fejlesztő könyveket. Nagyjából két éves korra van már a gyerekeknek elég türelme hozzá, hogy az elejétől a végéig meghallgasson egy történetet. Mivel a cselekmény fő vonalát már kristálytisztán értik, a különböző ok-okozati összefüggéseket, tanulságokat és érzelmeket meg tudják érteni, így rengeteget fejlődik karakterük.

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek