scroll-to-top

Segítség! Annyi játéka van, mégis unatkozik

Segítség! Annyi játéka van, mégis unatkozik

Nálatok is előfordult már, hogy hiába van tele pakolva a játékos polc és a kosár gyönyörű játékokkal, a gyerek mégis unatkozik és egy percre sem hagyja békén a szüleit? Olvass tovább, ha szeretnéd megtudni a megoldást az ilyen helyzetekre.

Irány a kert!

Az unalomnak legegyszerűbben egy kis környezetváltoztatással lehet véget vetni. Mindenkinek jól esik egy séta a szabadban és milyen nagyszerű dolog, amikor a kis totyogók jól elfáradnak a játszótéri hancúrozás közben! Rengeteg szuper játszótér vár rá, hogy szórakoztassa a kicsiket, Itt be is mutattuk a lejobbakat. Oké, de mi a helyzet az esős vagy hideg nappal? Mit csináljunk mondjuk télen, amikor nem lehet csak úgy kiszaladni meg beszaladni az udvarról?

Vond be az otthoni feladatokba, engedd kreatívkodni

Ilyenkor bizony be kell vetni a szülők összes kreativitását! A közös játék, közös barkácsolás, sütés-főzés szórakoztató élmény az egész családnak. Érdemes beszerezni színes papírokat, kicsiknek téphető krepp papírt, bababarát zsírkrétát és festéket. Nagyobbak örömmel látnak neki kifestőknekEzen a linken rengeteg szép színes foglalkoztató füzetet találsz. A picúrok lefoglalására bevethetünk biztonságos konyhai eszközöket is, mint például egy fényes lábas vagy nagy habverő. Ne felejtsük el, hogy a kisbabánknak minden tárgy új és érdekes, legyen annak a helye a konyhában, a fürdőszobában vagy akár a szerszámok között. Arra figyeljünk, hogy se szúrós, se éles, se túl nehéz, se túl apró dolgot ne rakjunk a baba közelébe.

Legyen kevesebb, de változatos játék a polcon

És hogyan tegyük izgalmasabbá a játékait? Először is érdemes elgondolkodni rajta, hogy mivel játszik a legtöbbet és melyik játékot hagyja legtöbbször érintetlenül. A kisbabák érdeklődése sokszor egy dologra fókuszál, hiszen így sajátítják el a különböző tevékenységeket. Vannak pakolászós korszakok, van, amikor a zenére fogékonyabbak… A lényeg az, hogy próbáljunk összeválogatni a kedvenc játékai és a kevésbé használt játékok közül is egy-egy dobozzal. Ha sok játéka van, a hét minden napjára válogathatunk egy külön összeállítást. Rakjunk a dobozba esetleg egy-két használati tárgyat is és minden nap csak az egyik dobozt ajánljuk fel neki az önálló játékra. Így nem sokkoljuk a bőséges választékkal a polcon, hanem segítünk neki a felfedezésben és minden nap valami újdonságra lelhet! 

Arra vágysz, hogy gyermeked önállóbb legyen? Ismerd meg a Montessori-módszert!

A Montessori pedagógiai lényege az olyan készségek fejlesztése, mint például az önállóság, a problémamegoldás vagy épp az együttműködés másokkal. Ha a gyerekek igényeihez és méretéhez van igazítva a környezet, vagy a gyerekszoba, akkor a gyerekek önállóan képesek felfedezni a világot. A babák már legkisebb koruktól kezdve azt utánozzák, amit a felnőttektől látnak, éppen ezért egy gyerek méretű seprű, vagy egy vízzel töltött műanyag kancsó és egy pohár órákig le tudja kötni a figyelmüket.

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek