scroll-to-top

A nagy etetőszék kalauz

A nagy etetőszék kalauz

Amikor eldöntjük, hogy elkezdjük babánk hozzátáplálását, számos kérdést fel kell tennünk magunknak. Az egyik az etetőszék kérdése. Milyet válasszunk? Elég a legegyszerűbb magasított szék vagy érdemes komolyabb etetőszéket választani? Cikkünkben megismerheted a különböző funkciók gyakorlati hasznosságát, hogy feltérképezhesd mire van Nektek szükségetek.

Dönthető háttámla

A háttámla több fokozatú dönthetősége azoknál a babáknál elengedhetetlen, akik a hozzátáplálás kezdetekor még nem tudnak önállóan ülni. Őket még nem szabad merőlegesen ültetni, mivel a gerincüket megterheli a súlyuk. Ha kicsit megdöntjük a háttámlát, a teher kevésbé nehezül a gerincükre, így kímélhetjük őket. Akkor is nagyon praktikus a dönthető háttámla, ha evés után önállóan cumisüvegből isznak a kicsik, egyszerűbben fent tudják tartani az üveget, ha hátradőlnek. A félrenyelésre azonban fokozottan ügyelni kell ebben a pozícióban. És hogy miért lehet egyes etetőszékeket vízszintes helyzetig ledönteni? Talán nem olyan nehéz elképzelni, hogy ha szoptatás közben is elaludt a babánk, bizony evés közben is elbóbiskolhat. A székből való kiemelés és a kiságyba fektetés folyamat közben könnyen felébredhet. Egyszerűbb óvatosan hátra hajtani a háttámlát, miután meggyőződtünk róla, hogy nem maradt falat a szájában.

Levehető tálca

A levehető tálcának három nagyon gyakorlatias haszna van. 1) Könnyebb kivenni és beültetni a gyereket, ha nem akad fenn benne a lába. 2) Egyszerűbb elmosogatni, mint teljesen tisztára törölni, ráadásul egyes tálcák még a mosogatógépbe is betehetők. 3) Az asztalnál ülve is tud enni gyermekünk, amikor már elég nagy hozzá, hogy teljesen önállóan egyen.

Ingenuity SmartServe 4 az 1-ben multifunkciós etetőszék 6 hó+

Lábtartó

Hogy könnyebb enni, ha leér a lábad a földre vagy ha a levegőben lóbálod? A stabil üléshez nagyban hozzájárul a lábbal való támaszkodás. Ha lóg a baba lába, erőből kell magát ülő helyzetben tartania, ettől pedig egy időt után elfárad. Ilyenkor lecsúsznak a székben vagy hátra dőlnek, ami megnehezíti az etetést. A kicsinek kényelmetlen, a szülőnek idegesítő. Vagyis hasznosabb kiegészítő, mint gondolnád! Ahhoz azonban, hogy hat hónaposan és háromévesen is használni tudja a picúr a lábtartót, szükséges, hogy állítható magasságú legyen. Az állítható etetőszékek le tudják követni a gyermekek növekedését, így hosszabb távon tesznek jó szolgálatot.

Biztonsági öv

Ahogy minden más eszköznél, az etetőszéknél is a biztonság az egyik legfontosabb jellemző. Az 5 pontos öv nem csak a baba derekánál fogja meg a ficergő gyermeket, de a vállainál sem engedi kiugrani a székből. Sajnos a legtöbb gyerek általában utálja, ha bekötik. Viszont, ha megfelelő szorosságúra állítjuk a szíjakat, akkor nem okoznak nekik kellemetlenséget, ráadásul övpárnát is lehet kapni a teljes kényelem jegyében.

Oribel Cocoon etetőszék_2

Kerekek

Kevés étkezőszékről mondható el, hogy kerekei lennének. Ugyan mi szükség van rá a babák etetőszékénél? A kérdés teljesen jogos. Egy ideális világban kisbabánk etetőszékének megvan az állandó helye az étkezőasztalnál, ahová minden nap együtt ül le a család elfogyasztani közösen a reggelit, ebédet és a vacsorát. A valóságban azonban előfordul, hogy a baba már akkor megéhezik, amikor a szülő még a konyhában készíti az ebédet. A szülők első dolga, amit megtanulnak, a multitasking. A mobilitás pedig nagy szolgálatot tesz ilyenkor. Magaddal viheted a konyhába, beguríthatod a nappaliba, vagy csak egyszerűen arrébb tolhatod, ha felállnál. Úgysem mered majd levenni róla a szemed, amikor az első szilárd falatokat a szájához veszi. Szóval igenis, van helye a keréknek az etetőszék lábain!

Mosható huzat

Ezt talán nem is kell nagyon magyarázni. Nincs rosszabb egy világos, egyszínű, nem levehető bársonyhuzatnál, amin minden apró pecsét nyomot hagy és szivaccsal kell tisztára súrolni.

Chipolino Rotto 3 az 1-ben etetőszék és ülésmagasító - Asphalt 2021

Állítható magasság

Általában a szülők ülnek, miközben etetik a gyermeküket. Ilyenkor nekik jelent könnyebbséget, ha be tudják állítani azt a magasságot, ami komfortos a kezük mozgásának megfelelően. Ha a baba egyedül eszik, akkor az asztal magasságához tudjuk illeszteni a széket. Minél nagyobbra nő gyermekünk, annál lejjebb engedhetjük a széket.

Chipolino Maxi multifunkciós etetőszék helytakarékos tárolás

Összecsukhatóság

Lehet, hogy nagy és tágas házban éltek, ahol bőven van hely etetőszéknek. De az is lehet, hogy kisebb, otthonosabb térben laktok, ahol útban van egész nap a nagy és stabil etetőszék. Mennyire hasznos, hogy számos etetőszéket egészen kicsire össze lehet egy mozdulattal csukni! Így elég csak az etetések idejére elő venni. Ráadásul manapság a gyártók arra is figyelnek, hogy a székek összehajtott állapotban is megálljanak a saját lábukon, vagyis nem kell a falnak támasztanod vagy elfektetned a tároláshoz.

Természetesen nem állítjuk, hogy az összes funkció ugyanolyan fontossággal kell, hogy bírjon minden családban, ahogy azt sem, hogy nem lehetnek más meghatározó jellemzők. De ne vegyél olyat, amit utálni fogsz, csak azért mert olcsóbb. Ha a dizájn a legfontosabb számodra, akkor nézz körül modern stílusú etetőszékeink között, ha a praktikum, akkor lesd meg szuper utazószékeinket!

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek