scroll-to-top

Tápszer kisokos

Milyen tápszert vásároljak? Segítünk minden kérdést megválaszolni

Az első 6 hónap kifejezetten fontos a babák táplálása szempontjából, ilyenkor az egyetlen táplálékforrás az anyatej. Azonban előfordul, hogy anyatej hiányában tápszerekre van szükség. Szerencsére a 21. században rengeteg lehetőség és alternatíva van, ami a legjobb megoldást nyújthatja ebben a kényszerhelyzetben. Most segítünk eligazodni, hogy mikor milyen típusú tápszer közül lehet választani és milyen eszközök segítenek számodra a tápszeres hétköznapokban.

1-es, 2-es, 3-as italok. Mi, micsoda?

A különböző tápszereken megtaláljuk ezeket a feliratokat, de tegyük pontosan tisztába, hogy mikor, melyikre van szüksége gyermekünknek.

1-es – Már a kezdetektől

Már újszülött kortól adhatóak az 1-es típusú tápszerek. Ezek kiegészítésül vagy akár helyettesítésül szolgálnak az anyatejnek, ízük teljesen semleges. Bár ettől függetlenül előfordul, hogy gyermekünk valamelyiket kevésbé kedveli, így ilyen esetben érdemes lehet más márkát kipróbálnunk.

2-es – 6 hónapos kortól

6 hónapos kortól adhatóak a 2-es típusú tápszerek. Ezt a típust 12 hónapos korig ajánlott adni.

Junior gyerekitalok

3-as – 10 hónapos kortól

10-12 hónapos korban a hozzátáplálásnak köszönhetően más arányokra van igénye a babák szervezetének a tejalapú táplálás kapcsán.  Innentől kezdve a 3-as tápszerek biztosítják a megfelelő ásványianyag, és vitamintartalmat.

4-es – 24 hónapos kortól

2 éves kor után is szükségük van a gyermekeknek az immunrendszer erősítésére. A junior gyerekitalokkal a szükséges ásványianyagokat és a D-vitamint egyszerűen lehet biztosítani. Ezek a tehéntejhez hasonlóak, de az allergiát kiváltó hatások nélkül. A Junior italokat 3 éves korig ajánlott fogyasztani.

Speciális tápszerek

Az újszülöttek, allergiára veszélyeztetett vagy laktóz-, tejfehérje vagy tejcukor érzékeny kisbabák számára speciális tápszereket hoztak létre. Ezeket gyermekorvos javaslata alapján érdemes kipróbálni.

Hogyan kell elkészíteni a tápszert?

A tápszer csomagolásán mindig jelölve van hány gramm tápszert hány milliliter előmelegített babavízzel kell csomómentesre keverni. Fontos, hogy a por alapú tápszert mindig az etetés előtt készítsd el, és ne csinálj egyszerre túl nagy mennyiséget, mivel 24 óra után a kész tápszer már nem adható a babának.

Nagy segítséget nyújt  tápszerkészítésben a vízmelegítő, ugyanis az ideális hőmérsékletet nem egyszerű eltalálni. Az éhes kisbabák pedig nem a türelmükről híresek.

Baby Brezza Formula Pro tápszer

A Baby Brezza Tápszerkészítő gép bármilyen márkájú poralapú tápszerből lefőzi a megfelelő állagú és megfelelő hőmérsékletű tápszert egy gombnyomásra! A kialakításnak köszönhetően bármilyen méretű cumisüveggel használható, így igazán megkönnyíti a szülők feladatát. Úgy kell elképzelni a használatát, mint egy kávéfőzőét. Megtöltöd a víztartályt, betöltöd a tápszertartályba az egész doboznyi port, beállítod a kívánt hőmérsékletet és a mennyiséget, megnyomod a gombot és már csorog is. Ebben a videóban megnézheted, hogy működik. Egy teli tartállyal akár 20 üvegnyi tápszert is le tud főzni. Jól hangzik, igaz?

Akár csak egy rövid ideig veszed igénybe a tápszert, akár 3 éves koráig tervezel tejalapú italt adni gyermekednek, nálunk mindig megtalálod a számotokra ideális választást!

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek