scroll-to-top

Milyen egy jó szülinapi babazsúr?

Milyen egy jó szülinapi babazsúr?

Talán megfordult már a fejedben, hogy jó lenne tartani kisbabád első szülinapjára egy kis partit, ahol a szeretteitekkel és finom falatokkal megünnepelhetitek, hogy már egy egész éve veletek van egy csodálatos személy, a kisbabád. De vajon kit hívj át, mennyi étellel készülj, szervezz-e programokat és csinálj-e dekorációt? Ezt természetesen mindenki saját maga tudja a legjobban eldönteni, azonban van egy-két jó tanácsunk mielőtt elkezded szervezni a partit.

Mindenki érezze jól magát

A szülinapi partikon a legfőbb cél az, hogy az ünnepeltnek vidáman teljen a napja és persze, hogy a vendégek is jól szórakozzanak. Szervezd úgy a nagy napot, hogy ne térjen el nagyon az általános napirendetektől. Kisbabád számára biztonságot és kiegyensúlyozottságot ad, ha tudja mikor esztek, mikor mentek el otthonról és, hogy mikor aludhat. Ha egyszer csak hirtelen kimozdítod a megszokott napi ritmusából, könnyen nyűgössé válhat. Ha kialvatlanul, kétségbeesve találja magát az ünnepség közepén, valószínűleg egyáltalán nem fogja értékelni az igyekezeted. Hívj olyan vendégeket, akik tudnak alkalmazkodni a baba alvásidejéhez és szervezd úgy a programokat, hogy időben hazaérjetek.

Legyen hely a megnyugvásra, pihenésre

Gyönyörű szülinapi dekorációkat lehet készíteni és a kisbabák általában imádják a színes lufikat. Azonban a sok impulzustól, szülinapi énekektől, vendégektől hamarabb elfáradhat a gyermeked. Jó ha van egy nyugodt szoba, ahová elvonulhattok egy kicsit, ha pihenésre van szüksége. Otthon ezt könnyen meg lehet oldani, azonban ha étterembe vagy játszóházba terveztek menni, ott is érdemes előre kinézni a pihenő helyet, hogy nyugodtan és biztonságban érezhesse magát a partin kisbabád.

Óvatos meglepetések

Nagyon izgalmas ez az első alkalom. Első torta, első szülinapi gyertya, első szülinapi ajándék… Rengeteg kedves meglepetés amivel mind a szeretetünket szeretnénk kifejezni gyermekünknek. Azonban óvatosnak kell lenni a meglepetésekkel és nem szabad csalódni, ha nem a kívánt reakció érkezik a babánktól. Mivel nem találkoztak még hasonló szituációval, a gyerekek sokszor nem tudnak mit kezdeni a nagy torta látványával. Egyszerűen nem értik még. Fokozottan vigyázni kell a csillagszóróval és a gyertyával, ha kisbabánk közelébe visszük. Mivel még nincs tapasztalatuk és nem ismerik a veszélyforrást, számtalanszor előfordul, hogy a gyerekek belenyúlnak a lángba. Éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy tedd inkább messzebb a tortát amíg ég a gyertya és csak utána engedd hozzányúlni gyermekedet. Az ajándékozásnál is az a tapasztalat hogy egy-két ajándéknál nem érdemes többet odaadni egyszerre a szülinaposnak. Ha tehetjük, fokozatosan, akár másnap vagy csak a következő héten mutassuk meg neki az ajándékait, hogy legyen ideje megismerni a tárgyakat.

Ha ezeket a szempontokat fejben tartod, biztosan csodálatos babazsúrt fogsz tudni szervezni.  Ezúttal is nagyon boldog szülinapot kívánunk kisbabádnak és jó tervezést neked. 🎈

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek