scroll-to-top

Leghasznosabb babaápolási eszközök

Leghasznosabb babaápolási eszközök 

Rengeteg babakelengye listát lehet találni a neten, amik eligazítást nyújtanak az újszülött érkezésére való felkészülésben. A pontokba szedett babaápolási eszközök között mindenki számára lehetnek eltérő fontosságúak. Egyesek a babafészket tartják feleslegesnek, mások a pihenőszéket gondolják luxusnak. Szinte biztos, hogy ahány család, annyi ajánlás. Mi is összeállítottuk a szerintünk leghasznosabb babaápolási eszközök listáját. Olvass tovább és tudd meg mit és miért tartunk elengedhetetlennek!

Nyugodt éjszakák

Sok édesanya számol be arról, hogy a szülés után hirtelen rájuk szakadt az a nyomasztó és felelősségteljes érzés, hogy mostantól életben kell tartaniuk egy másik emberi lényt. Az újszülött baba rá van utalva az anyukája gondoskodására: ez egyszerre csodálatos és félelmetes is tud lenni. Természetesen minden anya ösztönösen képes rá, hogy babájáról gondot viseljen, azonban van egy-két egészségügyi eszköz, ami leveszi a terhet az anya válláról. Az egyik ilyen nagyon hasznos eszköz a légzésfigyelő. Az első éjszakák alkalmával az újdonsült anyukák számos esetben nehezen alszanak el, mivel úgy érzik folyton ellenőrizniük kell, hogy lélegzik-e a kisbabájuk. Az állandó készenléti állapot nagyon leterheli az amúgy is kimerült anyukákat, nagy megkönnyebbülést jelent egy megbízható légzésfigyelő beszerelése.

Győződj meg róla, hogy szépen fejlődik

Az örök kérdés: eszik eleget a baba? A születés után minden baba veszít egy keveset a súlyából, a szoptatással viszont szépen elkezdi visszaszedni a grammokat. Otthon nehéz megmondani, hogy az akár hosszú ideig tartó szopizások által mennyi anyatej jutott a baba szervezetébe, mivel újszülött korban sokszor csak komfortcumiznak a csecsemők. Elejét lehet venni az aggodalmaskodásnak, ha van otthon babamérleg. Ha az egyes etetések mennyiségére vagyunk kíváncsiak, lemérhetjük a baba súlyát a szoptatás előtt és után, így a különbözet az elfogyasztott anyatej súlyát fogja mutatni. Ha csak a súlygyarapodását szeretnénk ellenőrizni, elég esténként fürdetéskor lemérni a baba súlyát. Nagyszerű találmány a beépített digitális mérleggel ellátott fürdetőkád. A kádba épített innovatív szoftver kiszámolja a baba pontos súlyát úgy, hogy a vizet és a mozgásokat kiküszöböli. A rendszer eltárolja az előzőleg mért mennyiséget, így egyszerűen nyomon lehet követni a változásokat.

Ismerd fel, ha túl meleg

Talán nem mindenki számára egyértelmű, de a digitális hőmérő kulcsfontosságú minden kisgyermekes háztartásban. Az újszülötteknél nem játék a láz, fontos, hogy időben észrevegyük, ha megemelkedik a kicsi testhőmérséklete! A csecsemők esetében a rektális, homlok vagy fülhőmérés a legkönnyebben kivitelezhető, számos eszköz közül választhatunk.

Előzd meg, hogy összekarmolja magát

Minden olyan apró és édes az újszülötteken! A legtöbb édesanya a kezdetekkor csak nagyon óvatosan mer a kisbabájához nyúlni. A ropi ujjacskákra különösen gyengéd szemekkel nézünk, ám a hosszú körmöktől érdemes idejében megszabadítani a kisembereket mielőtt összekarmolják magukat! A remegő kezek legjobb barátja a baba manikűr szett. A körömvágáshoz szükséges ollók, csipeszek és reszelők úgy vannak kialakítva, hogy véletlenül se tudjunk kárt tenni a babában. Mivel sokkal hamarabb visszanő a babák körme, mint a felnőtteké, rengeteg alkalommal jól fog jönni az okos kis eszköz.

A legkisebbek is be tudnak taknyosodni

Legutoljára hagytuk a legrettegettebb kiegészítőt, az orrszívó-porszívót. Mindenki azt reméli, hogy neki nem lesz szüksége ilyesmire, viszont hatalmas szolgálatot tesz, ha éjszaka arra ébredünk, hogy a kisbabánk köhög a torkán lecsorgó váladéktól. A gyerekek sokáig nem tudják hogyan kell kifújni az orrukat, így minden egyes megfázás során külső eszközzel kell segítenünk őket a takony eltávolításában. Az orrszi-porszi kíméletesen és hatékonyan szívja ki a babák orrát. A tengeri sós oldatok pedig segítik a váladék feloldását.

A jó hír az, hogy nem kell most rögtön eldöntened, mit szeretnél megvásárolni és mit nem. Kínálatunkban minden fontos babaápolási eszközt megtalálsz, és a gyors kiszállításnak köszönhetően a sürgős helyzetekben is számíthatsz ránk. 

Jól jönne egy lista, ahol átlátod mi mindenre lesz szükség?

Mentsd el a lent látható képeket, hogy vásárlás közben fejben tudd tartani a hiányzó elemeket. Alap babakelengye listánk hasznos útmutató lesz, meglátod!

Babakelengye lista
Babakelengye lista

Válogasd össze a szükséges eszközöket és nézd meg mennyiért tudod megrendelni!

A tervezésnek nagyon fontos eleme, hogy felméred mekkora összeget tudtok a babavárásra fordítani. Nincs az a pénz, amit ne lehetne elkölteni a babaszobára. A közösségi média világában könnyen eltolódik a babaváró anyukák figyelme a fotogén környezet felé. Mi azonban azt javasoljuk, hogy állíts fel fontossági sorrendet, nézd meg több márka kínálatát, tájékozód és mérlegelj. Kisbabád számára a biztonságos, kiegyensúlyozott környezet lesz a fontos, neked pedig sokat tudnak segíteni a praktikus babaápolási eszközök a hétköznapok során.

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek