scroll-to-top

Így tudod megóvni a szúnyogok elől a gyermeked

Így tudod megvédeni gyermeked a rovaroktól

Minden szülő ösztönösen meg akarja védeni a gyermekét a rossz dolgoktól.  A nyár egyik kellemetlen velejárója, hogy a rovarok elleni védelemre is fel kell készülnie a családnak. Egyrészt biztosítani kell a nyugodt, zümmögésmentes otthont, ahol kialudhatják magukat a legkisebbek is és nem kerül bogár senkinek az italába sem. Másrészt gondolni kell a sétákra és a szabadban töltött időre, hogy az ne szúnyogcsapkodással, vakarózással teljen és a viszkető csípéseket és a velejáró kellemetlenségeket, netalán betegségeket is megelőzzük. 

Hogyan védjem meg kisbabámat a rovaroktól?

A biztonságos, vegyszermentes rovarvédelemnek 3 formája van, amit kisbabák mellett is lehet használni:

1.Mechanikus rovarvédelem

2. Ultrahangos rovarvédelem

3. Rovarvédelem növényi illatanyagokkal

Hogyan védjem meg kisbabámat a szúnyogoktól?

A szúnyogoktól szeretnénk mindannyian megmenekülni, mert azon kívül, hogy idegesítőek, még ráadásul rengeteg betegséget is terjesztenek, így különösen fontos, hogy gyermekünket is megvédjük tőlük. Azonban a kicsik esetében fontos, hogy odafigyeljünk, nehogy mérgező anyag kerüljön a szervezetükbe, így nem mindegy milyen megoldást választunk a szúnyogproblémára. 

Hány éves kortól lehetséges szúnyogriasztó használata?

Fontos, hogy 2 hónapos kor alatt semmilyen mesterséges szer nem kerülhet a baba közvetlen környezetébe, így addig érdemes mechanikus módon, ruhával vagy egyéb hálós eszközzel letakarva megvédeni a gyermeket. Kerüljük azt az időszakot, amikor a szúnyogok a leginkább aktívak, ezzel is elkerülhetjük a támadást. Ha sétálnátok egyet a természetben és biztosra akarsz menni, léteznek 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó szúnyogriasztó spray-ek, amiket már 0 hónapos kortól is lehet használni. Ezeket a szúnyogriasztókat úgy alakították ki, hogy az érzékeny bőrű kisbabák is biztonságosan tudják használni, fő összetevőjük általában egy olyan természetes illataroma, amit a rovarok nem kedvelnek.  

Amikor a kisbabánk elérte a két hónapos kort, további eszközök használata is biztonságossá válik. A kizárólag természetes összetevőket tartalmazó szúnyogriasztó törlőkendővel könnyebben és egyenletesebben át tudjuk törölni az apró testrészeket. Ezenkívül ultrahangos szúnyogriasztót is beszerezhetünk, ami otthon a konnektorba bedugva tartja távol a vérszívó rovarokat, ha pedig útra indulnánk, az elemes verzióját tudjuk magunkkal vinni. Illetve felszerelhetünk olyan lámpát is, ami szúnyogcsapdaként funkcionál, ez azonban az esti órákban tud igazán hatékonyan működni. Jó tudni, hogy arra is van megoldás, ha már csak a csípést észleljük a gyermekünkön. A piros duzzanatot és a viszkető kellemetlen érzést csípés utáni ecsetelővel kezelhetjük. 

Idővel egyre több lehetőségünk lesz 

3 éves kor felett már sokkal több lehetőségünk van. Amikor a gyerekek megértik, hogy nem szabad mindent a szájukba venni, a szülők egy kicsit fellélegezhetnek. A játszótéri mókázás idejére kaphatnak illatosított klipszet a ruhájukra, vagy aranyos karkötőt, amit nem hagynak el a szaladgálás közben, így egész idő alatt távol tartja tőlük a szúnyogokat. Különböző illatosított tapaszok is használhatóak ilyen módon, de arra nagyon figyeljetek, hogy ezeket sem szabad közvetlenül a bőrre helyezni.

Összefoglalásként azt javasoljuk, hogy keresd a természetes szúnyogriasztószereket és a gyermek bőrével nem érintkező ultrahanggal vagy fénnyel működő riasztókat.  A CareClub kínálatában sokféle megoldási lehetőséget találhatsz, ami segít megóvni a családodat a szúnyogoktól. Tekintsd meg őket és találd meg a számotokra legmegfelelőbb védelmet! 

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek