scroll-to-top

Ezért jók az interaktív gyerekjátékok

Ezért jók az interaktív gyerekjátékok

 

A babák és a kisebb gyerekek is imádják az interaktív gyerekjátékokat. Bár ezek a szülők legnagyobb ellenségei az idegesítő hangok és villogó fények miatt, mégis érdemes türelmet gyakorolni, mert rengeteget fejlődnek a gyermekeink a segítségükkel.

Interaktív játékok már 4  hónapos kortól elérhetőek. A színes játékok különböző érdekes gombbal, lámpával, hangszóróval sőt mozgó berendezéssel is fel vannak szerelve, amik rengeteg szórakozást és fejlődési lehetőséget nyújtanak a babáknak. De miért köti le a figyelmüket hosszú percekig ugyanaz a dallam és vajon mit tanulnak a gombnyomkodás által? Cikkünkben lerántjuk a leplet a nem is olyan nagy titokról.

Mitől jó egy interaktív játék?

Egyrészt az ilyen típusú játékok jobban stimulálnak, hiszen egyszerre több érzékszervre képesek hatni. Vagyis fejlesztik a színérzékelést, a hallást, a látást sőt a tapintást is. De nem ez a legfőbb attribútumuk. Az akció-reakció és az ok-okozati összefüggések megtanulásához nagyban hozzájárulnak az interaktív játékok, hiszen interakcióra motiválják a gyerekeket és választ adnak a különböző behatásokra. A csecsemők legelőször a szüleiken keresztül jönnek rá, hogy a cselekedeteiknek következménye van. A világ felfedezéséhez azonban szükséges, hogy tárgyakkal és később állatokkal is megismerjék az érintkezés formáit.

Természetesen ennél a terméknél is vannak ajánlások a korosztály tekintetében. Fontos, hogy olyan játékot válasszunk, amit gyermekünk már kezelni tud. Figyeljünk a játék magasságára, méretére, anyagára. Amíg nem tud ülni gyermekünk, érdemesebb puhább és alacsonyabb változatot beszerezni, hogy ne okozzon csalódást neki a játék. Persze idővel úgyis megnőnek és ügyesebbek lesznek, nem kell megszabadulni semmitől csak azért, mert a babánk még túl kicsi hozzá. A kognitív képességeket folyamatosan fejleszti és a kreativitásra ösztönzi őket így is úgy is. Ahogy egyre kifinomultabbak a baba motorikus képességei, annál több gombot fog tudni megnyomni és annál nagyobb élvezet lesz számára a játék. Hidd el, a legtöbb gyermek számára a zenélő, villogó dolgok a legérdekesebbek. Ugye neked sem jönne rosszul néhány nyugodt pillanat?

Zenél, villog – Muszáj?

Ezek az effektek bár számunkra idegesítőek és unalmasak, babánknak azonban óriási szórakozást nyújtanak. Az ismétlődő elemek megerősítik a gyermekben, hogy tényleg ők váltják ki a hangot és nem a véletlen műve, hogy mindig akkor szólal meg a játék, amikor a gomb felé matatnak. Ez a tudás pedig nagyon hasznos lesz számukra, hiszen a világunkat tele raktuk olyan eszközökkel, amiket nekünk kell működésbe hoznunk egy nyomással. A lámpakapcsolótól a kávéfőzőn át a legújabb autókig ez az elv uralkodik.

Milyen márkát válasszak?

Számos különböző márka közül választhatunk. A legnépszerűbbek közép tartozik a Clementoni, Fisher-Price vagy a Tomy játékok, mindkettőből széles választék közül válogathatsz kínálatunkban. Nézz körül ajánlataink között, ha felkeltettük az érdeklődésed!

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek