scroll-to-top

Boldog gyermekkor gluténmentesen is!

Boldog gyermekkor gluténmentesen is!

Elsőre kicsit tanácstalanok lehetünk, amikor kiderül, hogy kisbabánk gluténérzékeny. Azonban nem kell kétségbe esni, rengeteg alternatívája van a búzalisztnek! Számos receptet és bébiételt is találunk amivel kedveskedhetünk csemeténknek.

A glutén bevezetését a szakmabeliek 6 hónapos kortól ajánlják kis mennyiségben, így minél hamarabb ki tud derülni, ha a kisbabánknak gluténmentes diétára van szüksége. Az árpát, búzát, rozst és a tönkölybúzát intolerancia esetén kerülni kell. Mutatjuk melyek azok a lisztfajták, amik nem tartalmaznak glutént, így nyugodt szívvel adhatjuk gluténérzékenyeknek is: kukoricaliszt, rizsliszt, kölesliszt, hajdinaliszt, mandulaliszt, quinoaliszt, kókuszliszt, csicseriborsóliszt és még néhány különlegesség, mint a zöld banán liszt, tökmagliszt és a szezámliszt. De ne aggódj nem hagyunk magadra a konyhában ezekkel a nem hétköznapi összetevőkkel! Számos bébiétel közül válogathatsz kisbabádnak gluténmentesen!

glutenmentes

Megnézem a többi gluténmentes bébiételt is! Termékek – CareClub.hu

Gluténmentes receptek

Ha szívesen készíted kisbabád ételeit otthon, meleg szívvel ajánljuk Ambrus Éva Mentesen is teljesen! című receptkönyvét. Ha éppen szülinapi torta receptet keresel, csekkold ezt a cikket: Milyen tortát süssek kisbabám első szülinapjára? – CareClub.hu

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek