scroll-to-top

A kánikulában is vidáman

A kánikulában is vidáman

Egész télen azt hajtogatjuk mikor lesz már itt a nyár. Szépen kitavaszodik, érezzük már a melegedő időt, a nyári ruháinkról álmodozunk és hogy milyen könnyű lesz júliusban felöltöztetni a gyerkőcöket, aztán beköszönt a június és mindenki kifekszik a kánikulától. Ismerős? Ritka alkalom, amikor egész nap “pont jó idő” van. Azonban egy kis felkészüléssel a forró napokat is élvezetessé lehet tenni. Nem, nem a tengerpartra gondoltunk!

Nyári szünet, otthon van mindenki. Ilyenkor könnyen felborul a megszokott napi rutin, kihasználjuk, hogy reggel sokáig lehet aludni este pedig tovább gyönyörködünk a nyári naplementében. De kettő között mit lehet csinálni? 11-14 óráig a nagy forróság és az UV sugárzás miatt nem érdemes sétálni indulni. Erre az időre árnyékos, növényes kertrészben lehetőleg vízközelben vagy, ha nincs más otthon a rögtönzött beltéri uszodában lehet elütni az időt a kicsikkel.

Játékok babamedencébe

Ha van kertünk, rendezzünk be egy árnyékos sarkot babaszigetnek! Egy kis medence langyos vízzel, homokozó játékok, szélforgó, labdák meg egy leterített pokróc játékokkal. Nem is kell több egy kellemes nyári naphoz! Ügyeljünk rá, hogy nyáron még árnyékban is igen erős az UV sugárzás. Használjunk naptejet, a babának ne legyen fedetlen a fejecskéje se a bőre. A nagy karimás UV szűrős sapkák és strandpólók vigyáznak a pihe-puha bababőr épségére.

Ha nincs kertünk, bent is nagyszerű pancsi élményeket lehet megvalósítani! A fürdőkád ugyanolyan tökéletes medence, mint a felfújhatós társa. Sok-sok fürdősjátékkal pedig egész nap el lehet mókázni. A vízálló járólapra kismedencét is lerakhatunk, vagy használhatjuk a babakádat. Csak arra kell figyelnünk, hogy mindig legyen kéznél törölköző, ha kiszállna a kicsi. A konyhai eszközöktől a virágszirmokon át a habig napról-napra számos újdonságot kitalálhatunk.

Jó móka együtt fagyit készíteni gyümölcspépből. A krémesebb hatásért keverjünk natúr joghurtot a gyümölcspépbe, öntsük formába és tegyük fagyasztóba egy éjszakára. Hidegen minden falat jobban esik. Ügyeljünk rá, hogy kisbabánk sok vizet fogyasszon.

Házi babafagyi gyümölcspépből
Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek