scroll-to-top

A várandósságtól a babázásig – mire érdemes felkészülni?

A várandósságtól a babázásig mire érdemes felkészülni? 

Gratulálunk a várandósságodhoz! Életre szóló élmények előtt állsz akár az első, akár a következő gyermekedet hordod a szíved alatt. Nem csak a terhesség és a szülésélmény tartogat izgalmakat (hiszen nincs két egyforma várandósság), de minden bizonnyal már arra is nagyon kíváncsi vagy, kinek leszel hamarosan az anyukája. Sajnos erre nem tudjuk megadni a választ, viszont szívesen adunk pár tanácsot azzal kapcsolatban, hogy mire és hogyan érdemes felkészülni a gyermek érkezése előtt.

A várandósság ideje alatt a baba egészsége és a kismama kiegyensúlyozottsága a legfontosabb célok. A babaszoba tökéletes árnyalatra festése, a babakelengye listán szereplő tárgyak hiánytalan beszerzése vagy a szülési csomag idő előtti összeállítása mit sem ér, ha a kismama kimerült és stresszes. Minden szülő szeretné a lehető legjobb környezetben fogadni az újszülött gyermekét, az ideális közeg azonban nem csak a babaápoláshoz szükséges eszközök megvásárlásával hozható létre, nagyon fontos az érzelmi felkészültség is.  

Hogy érzed magad?

Számos édesanya számol be kettős érzelmekről a terhességével kapcsolatban. A boldogság és a büszkeség mellett megjelenik az ismeretlentől való félelem és bizonytalanság is és ez teljesen természetes! Életünk számos területén hoz változást az új családtag érkezése. Több kismama aggódik amiatt, hogy a teste meg fog változni. Az “anyahas” és a striás bőr ijesztőnek tűnnek, pedig ezek teljesen normális jelenségek, ráadásul egy kis odafigyeléssel könnyen mérsékelhetőek. Ne engedj a félelemnek, hogy már sose kapod vissza a szülés előtti tested! Használj mandulaolajat vagy shea vajas testápolót és ügyelj a kollagéntermelésre, így bőröd rugalmas és puha marad. A szülés után pedig hordj egy ideig hasleszorító alsóneműt, ez segít helyén tartani a megereszkedett pocakod addig, míg a hasizomzatod felépül. Az elhízástól sem érdemes tartanod. Az egészséges kismamák rendszerint felszednek magukra plusz kilókat, azonban, ha odafigyelsz az étkezésre, nagy baj nem lehet. A szoptatással úgyis rengeteg kalóriát el fogsz égetni, a hajnali kelések és az állandó készenléti állapot ideje alatt pedig hálás leszel annak az elraktározott tartaléknak.

Várandósság testkép

Az első és utolsó trimeszterben a legtöbb kismama fáradékonnyá válik. kívánósság nem mindig engedi, hogy a lehető legváltozatosabb és legegészségesebb módon étkezzenek a leendő anyukák. A vitaminhiány pedig ronthat a kimerültgérzésen. A megfelelő mennyiségű magnézium bevitele jótékonyan hathat, ráadásul a stressz oldásában is szerepet játszik. Hány kismama vágyik egy kis nyugalomra, amikor mindenen képes elsírni magát és hatalmas hangulatingadozásokon megy keresztül! A megváltozott ásványianyag és tápanyagszükséglet kielégítésére megéri étrendkiegészítő segítségét is igénybe venni, így nem csak a baba fejlődéséhez szükséges anyagokat visszük be a szervezetbe, de az anya testét is támogatjuk. Tegyél meg mindent a kiegyensúlyozottságod megőrzése érdekében! 

A jövőről való ábrándozás, a kisbaba körüli tevékenységek elképzelése, megtervezése segít abban, hogy megtudd milyen eszközöket és tárgyakat szeretnél Te beszerezni. Beszélgess hasonló helyzetben lévő anyukákkal, keress számodra példás szülőket és élvezd, hogy hosszú időd van a készülődésre! A szülésre való felkészülésben és a babázáskor is jól fog jönni, ha tudod kihez fordulhatsz személyesen is a kérdéseiddel. És ne feledd, bármire is van szükséged, ránk számíthatsz! 

Vissza a tudástárba
BEBANestléMilumilMunchkinUniverKecskemétiMilupaMAMHipp4momsPumpkin Organics bébiételek