scroll-to-top

Pelenkás dobozból házikó 20 perc alatt

Pelenkás dobozból babaház 20 perc alatt

Egyértelmű, hogy bármilyen ajándék vagy csomag érkezik a házhoz, a gyerekek mindig a csomagolással játszanak végül a legtöbbet. Így van ez a havi pelenkacsomagok dobozával is, csak most egy kicsit kreatívabb volt anyu. Mutatom hogyan készítettem babaházat a kartondobozból, amíg a kislányom aludt.

1.Nem sok minden szükséges a babaház elkészítéséhez, de jó ha van kéznél egy doboz, nyomtatópapír, stiftes ragasztó, sniccer, vonalzó, ragasztószalag és színes zsírkréta.

2. A fehér papírokat felragasztottam a “ház falára”. Így eltakartam a doboz mintázatát és szép sima, rajzolható felületet kaptam. Figyeltem rá, hogy a doboz széleinél mindig legyen átfedés a papírok között, hogy ne gyűrődjenek fel játék közben.

3. A “ház tetejénél” a doboz rövidebbik oldalát ferde vonalban meghasítottam, hogy szabályosan be tudjam hajtani a tető oldalait.

4. A behajlított részek segítségével összeragasztottam a tető oldalait. Mivel a stiftes ragasztó lassan száradt, néhány csík ragasztószalaggal belülről is rögzítettem az illeszkedéseket.

5. Miután mind a 4 sarokban végeztem az illesztésekkel, a ragasztószalaggal bevontam a papírdoboz széleit is, nehogy elvágja a lányom kezét.

6. Ablakokat rajzoltam zsírkrétával a ház fehér oldalára.

7. Sniccerrel egy vonalzó mellett haladva kivágtam az ablakok alját, tetejét és közepét, hogy ki lehessen nyitni őket.

8. Megrajzoltam a bejárati ajtót is.

9. Szintén sniccerrel vonalzó mellett haladva kivágtam az ajtó alját, tetejét és egyik szélét, hogy ki lehessen nyitni.

10. Ta-daaam! El is készült a bájos házikó. Készen az önfeledt játékra, átalakításra, berendezésre, kifestésre. Ami épp az eszünkbe jut majd. 🙂

Készítsétek el ti is!

Vissza a cikkekhez