scroll-to-top

Kíváncsi vagy az ország legnagyobb független nadrágpelenka tesztjének eredményére?

100 kisbabás anyuka, 16000 db kipróbált pelenka. Kíváncsi vagy az ország legnagyobb független nadrágpelenka tesztjének eredményére?

Te is jártál már úgy, hogy csak görgeted és görgeted a nadrágpelenkák sorát a webshopban és nem tudod melyiket érdemes megrendelni? A drágább mindig jobb, vagy az olcsóbb pelenka fajták is ugyanazt tudják? A CareClub.hu úgy döntött, hogy 2023-ban is Óriási Pelenka Tesztet hirdet és kideríti az igazságot. Több ezer önként jelentkező kisbabás anyuka közül sorsolta ki a 100 tesztelőt, akik megkapták a 160 darabos teszt csomagot. Egy hónapon át próbálgathatták a 16 féle pelenkát, majd egy kérdőívet töltöttek ki a tapasztalataikról. És hogy mi lett az eredmény? Lent mindent megmutatunk!

Gyors összefoglaló a CareClub Óriási Nadrágpelenka Teszt szempontjairól

Kérdőívünket online, saját fiókjukból elérve tudták folyamatosan tölteni a tesztelő anyukák. Mindenkitől bekértük a tesztelő baba adatait, figyelembe véve a tesztet befolyásoló sajátosságokat. Háromszakaszra bontottuk a kérdőívünket: használat előtt, után és közben.

Az anyukákat megkértük, hogy alaposan vizsgálják meg, tapogassák, szaglásszák, gyűrögessék meg a még nem használt, steril nadrágpelenkákat. Kíváncsiak voltunk milyennek találják a pelenka külső és belső anyagát, hogy tetszik nekik a pelus mintája és hogy mennyire elégedettek a tapasztaltakkal. A következő szakaszban a használat közbeni szituációkat vettük célba, központi elem volt a pelenka illeszkedése (combnál, pocaknál, popsinál, deréknál).

A legfontosabb kérdéskört a használat utáni blokkunk tartalmazta a kérdőívben. A nedvszívóképességet hosszasan kitárgyaltuk. A használat után is száraz tapintás, a szivárgás mennyisége és az éjszakai terheléses próba tartoztak a legnívósabb témák közé. De szó esett arról is mennyire tartja magában a kaki szagot, vagy hogy hogyan duzzad meg, ha megtelik. A teszt legvégén megkértük, hogy rangsorolják a legjobb 4 nadrágpelenkát nedvszívóképesség, kényelem, megbízhatóság és ár-érték arány alapján. Következzen a várva várt rangsor.

Bemutatjuk a győztest!

Győzött a Pampers Premium Care! A köztudatban már régóta az egyik legjobbnak tartott márka a valóságban is kiemelkedően jól szerepelt a többi pelenkához képest. Nedvszívóképesség és megbízhatóság szempontjából a többség a Pampers Premium Care-nek adta az első helyet, a kényelmi rangsorban második helyezést ért el.

Győzött a Pampers Premium Care

A legjobb nedvszívóképességű nadrágpelenkák:

A Pampers Premium Care pelenkát ítélték a legjobb nedvszívóképességűnek. Őt követte a Libero Touch, aminek a belseje az anyukák 80,6%-a szerint száraz maradt használat után is és az egyik legkevésbé szivárgott. Harmadik helyezést ért el a Violeta Double Care, ami a 14 órás éjszakát is kibírta. A Dada Extra Care pedig éppen lecsúszott a rangsorról. Ezt a pelenkát a pisi tökéletes eloszlatása miatt dicsérték sokan.

Legjobb nedvszívó pelenkák

A legkényelmesebb nadrágpelenkák:

A megújult Huggies Extra Care lett a legkényelmesebb nadrágpelenka. Az anyukák elmondása alapján az egyik legjobb anyagú pelus. Rugalmas dereka van, így jól illeszkedik a baba pocakjához körben mindenhol és kicsit nagyobb a méretezése, így a husis combok is kényelmesen elférnek benne. Második helyezést ért el a Pampers Premium Care, amit a minőségi anyagáért és a puhaságáért választottak meg a tesztelők. Harmadik helyezetként a Libero Touch futott be. Az utolsó említésre érdemes márka pedig a Dada Extra Care, ami meglepetést okozott sokaknak a szuper illeszkedésével és könnyű anyagával.

Legkényelmesebb pelenkák

A legmegbízhatóbb nadrágpelenkák:

A Pampers Premium Care győzött a megbízhatóság szempontjából is. Ha érzékeny bőrű a kisbabád, szeretnéd megúszni a kakibakit és száraz éjszakákról álmodsz, ez a tuti befutó! A Pampers Active Baby is jó választás, hiszen második helyezést ért el a rangsorban. Harmadikként végzett a Libero Comfort, mivel az anyatejes babák székletét is tökéletesen megtartotta. A negyedik helyre tornázta magát a Violeta Double Care is, amit szívből ajánlanak másnak is kipróbálásra a tesztelőink.

2023 legmegbizhatobb pelenkaja

Nadrágpelenkák, amik igazán megérik az árukat:

Ár-érték arány alapján a Pampers Active Baby-t választották meg első helyezetnek. Őt követi a DM sajátmárkás Babylove pelenkája. Harmadik lett a Violeta Double Care, negyediknek pedig a Dada Extra Care pelenkát szavazták meg. A tesztelőknek a döntéshez az alábbi, 2023 szeptemberi 4 vagy 5-ös méretű pelenkák akciós és tartósan alacsony árát is figyelembe vevő Pelenka darabár nevű táblázatot adtuk segítségül.

Pelenkák, amik megérik az árukat

Úgy gondolod, a Te babád nem átlagos? Segítünk a kicsi sajátosságait figyelembe véve megtalálni az igazit

“Az én kincsem elég izzadós, nem adhatok rá bármilyen pelenkát”:

Az izzadós babáknak a vékonyabb fajta pelenkák szerepeltek a kényelmi top listán, első helyen a Pampers Active Baby-vel.

“Még alig 5 hónapos, de már forog, rugdalózik, egész nap meg sem áll”:

Azok az anyukák, akik úgy jellemezték a babájukat, hogy nagyon mozgékonyak, a gumis derekú fajták váltak be leginkább a nedszívóképességnél, hiszen ezek a fajták jobban felveszik a baba alakját, akármilyen testhelyzetben is van. Itt vezet a Pampers Premium Care, Libero Touch, Huggies Extra Care és a Babylove.

“Nagyon oda kell figyelnem mivel érintkezik a babám bőre, mivel könnyen kipirosodik”:

A különösen érzékeny bőrű babák, akiknek a popsijuk hamar kipirodosik és megszenvedtek már a pelenkakiütést is, a Huggies Ultra Comfort és a Huggies Extra Care vált be leginkább a Pampers Premium Care mellett.

“Reggelre állandóan átázik a pizsamája, éjszaka is többször cserélnem kell a pelenkáját”:

Azoknak a babáknak, akik éjszaka kiemelkedően sokat pisilnek a Pampers Premium Care, Libero Touch és Pampers Active Baby vált be leginkább a nedvszívóképesség szempontjából.

“Nehéz neki pelust találnom, mert hosszú és vékonyka”:

A vékonyabb testalkatú babáknak a Libero Touch és a Libero Comfort pelenkák bizonyosultak kényelmesnek, hiszen ezeknek a többinél egy kicsikét kisebb a méretezése.

“Az én babám igazi kis húsgombóc, minden pelenka bevág neki”:

A husisabb babáknak a Dada Extra Care és Dada Extra Soft pelusok adtak kellő rugalmasságot és teret a hurkák kényelmének.

Összefoglaló és jó tanács is érkezett egy kedves tesztelőnktől, Katalintól és Hellától a kislányától. Szeretnénk ezt is megosztani veletek

“Köszönöm, hogy részt vehettem a tesztelésben. Rengeteg tapasztalatot szereztem és tudjátok mit tudtam meg? Hogy ezek a pelusok igazából mind nagyon szuperek és használhatóak. Minimális eltéréseket vettem csak észre, baleset valójában mindegyikkel megtörténhet. Egy jó tanácsom lenne a leendő anyukáknak: érdemes úgy választani a pelenkát, hogy a baba súlya a pelenka ajánlott mérettartományának alsó határa körül legyen. Nálunk így mindegyik pelenka bevált.”

PAMPERS PREMIUM CARE

“Ez az egyik kedvenc pelenkánk. Egyenletesen oszlatja el a felgyülemlett nedvességet, nem volt kényelmetlen púpozódó csomag hatása a baba popsiján. Egész éjszaka viselte a kicsi, reggel mégis viszonylag száraz érzést keltett.”

PAMPERS ACTIVE BABY

“Első ránézésre túl vékonynak tűnt, de végül kellemesen csalódtam benne. Kicsi szivárgást tapasztaltunk, de csakis az éjszakai kemény igénybevétel után. Napközben egyszer sem. “

LIBERO TOUCH

“Szépen eloszlott a pisi, elől -hátul egyaránt volt folyadék a pelusban. A telítettséget jelző csík is megfelelően működött. Erősebb kaki után sem folyt ki sehol, pedig gyakran előfordul más márkákkal. Nappal pisis pelus esetében sem nedvesedett át . Nem mozdult el éjszaka sem, nem lógott a babán reggel, pedig rengeteget forgolódik éjjel. “

LIBERO COMFORT

” Jó nedvszívó, rengeteg pisi fér el benne. Éjszaka sem szivárog. Teljesen bevált. Kényelmes és vékony. Jól bírja a rengeteg forgolódást is, akkor is ha már sok pisi van benne.”

HUGGIES ULTRA COMFORT

” Szépen eloszlatta a nedvességet meg voltam vele elégedve. Nagyon sok pisi fért bele és egyáltalán nem okozott gondot az sem ha a reggeli pelenka csere előtt kaki is került a pelenkába. Talán annyi hogy inkább vékonyabb babáknak jobb, nem tudtam annyira beljebb csatolni, csak a szélére, picit féltem hogy ahogy mozog majd kicsúszik a tépőzár alól a pelenka, de szerencsére nem.”

HUGGIES EXTRA CARE

” Közepesen oszlatta el a folyadékot, lógni nem lógoTt, de volt ahol kicsit vastagabb lett a pelenka. Nagyon sok alvás után is minden rendben volt, nem szivárgott és nyugodtan aludt a babám.”

Bella Baby Happy

BELLA BABY HAPPY

” Alapból mintha vattával lenne kitömve a pelenka belseje . Tisztán is már nehéz érzetű a pelenka. Nem lehet kitapintani hogy pisis-e, mégis jól megduzzad.”

VIOLETA DOUBLE CARE

“Nem tapasztaltunk szivárgást sem vizeletnél, sem székletnél. Kibírta a 14 órás éjszakát.”

VIOLETA COTTON TOUCH

“Foltokban duzzadt a pelenka, a hátsó részhez sokszor nem jutott el semmi, míg elől dundira dagadt, nedvesedett. Egy kicsit szivárgott a pelus mikor éppen sok volt benne.”

DADA EXTRA CARE

“Hiába volt fent az éjszakája során egy pelenka végig, nem volt kellemetlen, nem duzzadt a reggeli cserénél a kaka után sem.”

DADA EXTRA SOFT

“A pelenka egészében eloszlott a folyadék. Nagyobb mennyiségnél sem púposodott össze. Ezelőtt sosem használtam ezt a fajta pelenkát. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Igazából jó pelenka, attól, hogy többször is kifolyt belőle nem mondom, hogy nem venném újra, mert összességében jó pelus.”

Moltex Pants

MOLTEX

“Amikor levettem a pelenkát akkor lehetett érezni, hogy nagyon tele van a pelenka, de a folyadékot jól eloszlatta. A méretezése egy kicsit kisebb a többinél. Szerintem minőségi, jó pelenka. Nekem fontos a környezetre gyakorolt hatása.”

Bambo logo

BAMBO

“Puha és természetes hatású kívülről. Viszont nagyon könnyen bolyhosodik a külső anyaga, ami meglepett. Sajnos nem oszlatta el a pelenkában a nedvességet és szivárgott is a pelus.”

LUPILU

“A pelenka kevés időt bírt ki, hamar megtelt és lógott a babán, egy csomóba összegyűlt a folyadék így nem tűnt kényelmes viseletnek. Miután hamar megtelt, és lógott a babapopsin könnyen kiszivárgott, pedig kevés idő telt el a két pelenka csere közt.”

Babylove

BABYLOVE

“Megduzzad, de mindent bent tart. Engem egyáltalán nem zavar, hogy látszik, amikor megtelik.”

BABYDREAM

“Nem oszlatta el rendesen a pisit, ezért nagyon lelógott a pelus. Éjszaka nagyon szivárgott, át is kellett öltöztetnem a babám.”

Vissza a cikkekhez