scroll-to-top

Leteszteltük! Nem titok többé melyik nadrágpelenka a legjobb választás

Leteszteltük! Nem titok többé melyik a legjobb nadrágpelenka

Sok anyukában felmerül a kérdés, hogy melyik nadrágpelenkát érdemes használni. A drágább mindig jobb, vagy az olcsóbb pelenka fajták is ugyanazt tudják? A CareClub úgy döntött, hogy pontot tesz a kérdés végére és kideríti az igazságot. A legmegbízhatóbb tesztelés formát választottuk, megkerestünk titeket, az anyukákat. 30 helyett végül 50 kisorsolt anyuka egy hónapon keresztül tesztelte a 13 féle nadrágpelenkát. A teszt csomagban a Pampers Active Baby, Pampers Premium Care, Pampers Sleep & Play, Libero Touch, Libero Comfort, Violeta Double Care, Violeta Cotton Touch, Huggies Ultra Comfort, Helen Harper, Bella Baby Happy, Babylove, Babydream és Lupilu pelusokból helyeztünk el 10-10 darabot. És hogy mi lett az eredmény? Lent mindent megmutatunk!

Gyors összefoglaló a CareClub Óriási Nadrágpelenka Teszt szempontjairól

Kérdőívünket online, saját fiókjukból elérve tudták tölteni a tesztelő anyukák folyamatosan. Mindenkitől bekértük a tesztelő baba adatait, figyelembe véve a tesztet befolyásoló sajátosságokat.

Háromszakaszra bontottuk a kérdőívünket: használat előtt, után és közben.

Az anyukákat megkértük, hogy alaposan vizsgálják meg, tapogassák, szaglásszák, gyűrögessék meg a még nem használt, steril nadrágpelenkákat. Kíváncsiak voltunk milyennek találják a pelenka külső és belső anyagát, hogy tetszik nekik a pelus mintája és hogy mennyire elégedettek a tapasztaltakkal. A következő szakaszban a használat közbeni szituációkat vettük célba, központi elem volt a pelenka illeszkedése (combnál, pocaknál, popsinál, deréknál). Kitértünk a tépőzár jellemzőire, a rugalmasságra és a felhelyezés egyszerűségére is. Egyszóval mindenre, ami attól a pillanattól, hogy eldöntöttük, ráadjuk a pelenkát a babára, addig a pillanatig történik, amikor végre sikeresen felhelyeztük. A legfontosabb kérdéskört a használat utáni blokkunk tartalmazta a kérdőívben. A nedvszívóképességet hosszasan kitárgyaltuk.

A használat után is száraz tapintás, a szivárgás mennyisége és az éjszakai terheléses próba tartoztak a legnívósabb témák közé. De szó esett arról is mennyire tartja magában a kaki szagot, vagy hogy hogyan duzzad meg, ha megtelik.

A teszt legvégén megkértük, hogy rangsorolják a legjobb 4 nadrágpelenkát nedvszívóképesség, kényelem, megbízhatóság és ár-érték arány alapján. Következzen a várva várt rangsor.

Bemutatjuk a győztest!

Tarolt a Libero Touch nadrágpelenka! Mind a nedvszívóképesség, mind a kényelmi szempontok alapján első helyezést ért el. A Libero legpuhább, legvékonyabb és legbőrbarátabb nadrágpelenkája bebizonyította, hogy tényleg van olyan pelenka, ami mindenkinél beválik. Teljes szárazság, tökéletes illeszkedés és zéró szivárgás. Nem is kívánhatna anya ennél többet.

A legjobb nedvszívóképességű nadrágpelenkák:

A Libero Touch nyert a nedvszívóképesség szerinti versenyben. Szintén dobogós lett a nedvszívóképesség alapján a Violeta Double Care és a Huggies Ultra Comfort. Ezek a nadrágpelusok kiemelkedően hatékonyan szívják magukba a nedvességet, a pelenka belső tapintása száraz marad a használat után is és jellemzően nem szivárognak. Ajánljuk mindenkinek a kipróbálásukat, akik az állandó átázással küzdenek!

A legkényelmesebb nadrágpelenkák:

A Libero Touch a kényelmi szempontok alapján is elvitte az első helyezetet. Második helyre került a kényelem alapján a Pampers Premium Care. A természetes tapintású anyag és puha pelenkabelső egészen biztosan komfortos viselet a kicsik számára. Harmadikként végzett a Babylove, ami a kimagasló rugalmasságának köszönhetően lopakodott be az édesanyák szívébe.

A legmegbízhatóbb nadrágpelenkák:

Szerettük volna azt is megtudni, melyik pelenka fajtában bíznak meg a legjobban a tesztelőink. Ha hosszabb útra indulnak, vagy mozgalmas nap elé néznek, a Pampers Premium Care pelusokra teszik le a voksukat. Ez az, ami biztosan nem csúszik el, több óra aktív használatnál sem mond csődöt és kényelmes marad a babák számára. A Premium Care-t követi a Libero Touch, nem meglepő módon és a Violeta Double Care is felkapaszkodott a ranglétrára.

Nadrágpelenkák, amik tényleg megérik az árukat:

Napjainkban az ár-érték arány kulcsfontosságú tényező. Annyi kiadása van a háztartásoknak, hogy mindenki szeretné a lehető leggazdaságosabb döntést meghozni. A teszt alapján a Babylove nadrágpelenka a legjobb költséghatékony megoldás. Második helyen pedig a Violeta Double Care szerepel. A harmadik helyre a Libero Comfort jutott be. Vagyis, ha szeretnél spórolni a pelenkán, de a minőségből nem szeretnél engedni, érdemes ezekből a fajtákból válogatnod!

Meglepődtél az eredményeken? Valószínűleg nem, ugyanis a Facebook követőink is nagyjából ugyanezekre a pelenkákra tippeltek. Azonban az ördög a részletekben rejlik! Leírjuk hogyan teljesítettek egyesével a tesztben résztvevő pelenkák, így biztosan ki tudod választani a számotokra tökéleteset!

Fontos! A tesztben 1 hónapos anyatejes babától, 27 hónapos aktív gyerkőcökig nagyon sokféle baba szerepelt. A vékonykább testalkatútól az egészen husis fiúk-lányokig akadtak tesztelő alanyaink, akik anyukájuk elmondása szerint egytől-egyik nagyon mozgékonyak. Többen jelezték, hogy érzékeny bőrű babájuk van, mások a nagy mennyiségű éjszakai pisivel tették próbára a nadrágpelenkákat, úgyhogy biztosíthatlak róla, hogy nem kíméltük pelusokat!

Lássuk, hogy szerepeltek külön-külön az egyes pelenkamárkák!

Kiemelkedően könnyű és puha anyagú pelenka, azonban egy kicsit műanyag hatású a tapintása. Többségében jól illeszkedik a babákhoz, azonban sokan hiányolták róla a gumírozott hátrészt. Több óra aktív használat után is jól eloszlatja a nedvességet és nem okoz irritációt. Sajnos az éjszakai megpróbáltatásokat nem bírja olyan jól. Anett így jellemezte: “Rendben volt a pelus, tette a dolgát. Összességében jól teljesített. Nem jól tartja vissza a pisit.”

A pelenka egyik különleges attribútuma a púderes illat, ami tökéletesen kiegészíti a bababarát hatást a selymes és természetes tapintású anyag mellett. Ennek a pelenkának a combnál erősebb gumírozása van, így a husisabb babákat azon a részen általában egy kicsit megnyomja. A pelenkán nedvesség jelző csík található, ami sokaknak segít a pelenkacsere időzítésében. A pelenka kiemelkedően jól bent tartja a kaki szagot és egyáltalán nem okoz irritációt. Éjszaka is szárazon tartotta a babákat, minimális szivárgásról számoltak be a tesztelőink. Dóra így jellemezte: “Használat után (pisisen) nagyon puhának éreztem a belsejét, nagyon tetszett!”

Ennél a pelenkánál is találkozhatunk egy felismerhető illattal, a vaníliát idézi meg a steril kék színekben játszó pelus. Könnyű és vékony anyaga mellett sajnos itt is többen megjegyezték a műanyag hatású tapintást. A gumírozás combnál itt is szorosabb, a hátánál viszont hiányzik egy kis plusz rugalmasság. Többen panaszkodtak rá, hogy használat után ez a Pampers már nem oszlatja el olyan egyenletesen a folyadékot és éjszaka sem volt mindenkinél az igazi. Fruzsina így jellemezte: “Az illata nagyon jó, viszont a minta és a teljesítése nem volt annyira jó, mint amit vártam volna. Szívesen használnám ezt a pelenkát hosszútávon, mert az anyaga jó és a babám popsijának se ártott. A designt igazán feltúrbózhatnák más színekkel.”

Minden szempont szerint kimagaslóan szerepelt. A tökéletes illeszkedés és kellemes anyag mellett a pelenka nagy előnye, hogy valóban száraz tapintású marad a használt pelenka belseje. Egyáltalán nem tapasztaltak szivárgást tesztelőink, így méltón került kétszer is első helyre. Nedvesség jelző csík található rajta, így könnyű megállapítani, hogy mennyire telt meg a pelenka. Éjszaka sem kell a nedves ágynemű miatt aggódni. Enikő ezt osztotta meg velünk: “A pelus tesztelése közben, sajnos kórházba kerültünk hányós-hasmenéses vírussal. Abszolút pozitív élmény volt, hogy a legtöbb babának kiütéses lett a popója, de Emilinek szerencsére nem. Ezt a pelusnak tudom be. Minket nagyon megnyert, letettük a voksunkat, mint kedvenc pelus.”

Ha a legcukibb minta alapján is rangsoroltuk volna a pelenkákat, biztos ő nyerte volna a versenyt. A puha, könnyű, kicsit műanyag hatású pelenkán édes figura jelzi melyik az első és hátsó része a pelenkának. A minta egyetlen hátulütője, hogy erős színei vannak, így a világos ruhákon átlátszik, ez nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Gumis dereka miatt jól illeszkedik, használat során ugyan megduzzad, de jól eloszlatja a folyadékot. Éjszaka is állja a sarat és még az érzékeny babapopsit sem irritálja. Noémi így jellemezte: “Kicsit megduzzadt, főleg az éjjeli használat során, de jól magába zárja a nedvességet, nem ázik át és nem lóg a gyereken.”

“Kissé merevebb hatású, mint a többi pelenka viszont könnyedebb és selymes puha” (Linda) A baba hátánál egy kicsit ez a pelenka is eláll, mivel nincs benne ott gumírozás. A legtöbb babán egyáltalán nem hagyott nyomot, vagyis kényelmesen illeszkedett a combokhoz és a pocakhoz is. Használat után sokaknál megduzzadt, de szépen eloszlatta a folyadékot. A legtöbben azt nyilatkozták, hogy használat után száraz volt a pelenka tapintása és szivárgás is csak minimális mennyiségben történt. Az éjjelen át is sokaknál kiválóan teljesített. Bettina így jellemezte: “Nagyon szuper pelenka! Nem ismertem eddig, de tetszik.”

Sokaknak nem volt szimpatikus a pelenka tartása és merevsége, ám a pamutos tapintás és a letisztult dizájn kárpótolta őket. A pelenka derékrésze egy kicsit magasabb az átlagnál, a gumírozás a husisabb babákat egy picit megnyomta. A nedvességet jól magába szívja, de megduzzad tőle. Éjszaka nem mindenkinél aratott osztatlan sikert. Mira ezt írta róla: ”A tépőzár túl rugalmas, lehetne kevésbé nyúlós, ezt leszámítva az egyik legjobb pelenka, amit eddig használtam.”

Huggies logo ok

“Csúszós, fényes, enyhén műanyag hatású. Picit merev, de ez számomra pozitív; az is nagyon tetszik, hogy ennyire gumis a dereka” (Fruzsina) Azoknak a babáknak, akiknek mindig eláll a derekától a pelenka hátsó része, ez a megoldás! Sűrűn behúzott, kicsit magasabb és egy leheletnyit szúrósabb a pelenka hátulsó derékrésze. Van, akinek emiatt túl szoros lett a pelenka, de összességében a legtöbb babát nem nyomta meg. Sokan írták, hogy a pelenka tapintása használat után is száraz maradt és szivárgást sem tapasztaltak. A kaki szagot azonban nem igazán tartja. A tesztelők többségének bevált éjszaka és nem okozott irritációt. Minden rendben volt vele. Erzsébet így nyilatkozott: “Tetszett, hogy nagyon rugalmas az egész derék rész. Első ránézésre azt hittem nagyon szoros lesz és elszorítja, de nem, nagyon jó volt.”

Ennek az anyaga tetszett az egyik legkevésbé a tesztelőknek, nagyon műanyag hatásúnak találták. A dereka sokak szerint túl merev és elálló, combban pedig szoros. A nedvszívóképessége azonban egész jó, csak keveseknél szivárgott. Sajnos azonban eléggé megduzzad és nem is oszlatja el teljesen a folyadékot. Szinte senkinél nem okozott irritációt. Hajnalka így jellemezte: “Összességében nem rossz kis pelus csak nagyon mű hatású.”

Könnyű és puha pelenka, de ez is eléggé műanyag hatású. A derékrészt egyesek szúrósnak és túl merevnek ítélték meg és a combnál is nyomot hagyott használat után a pelenka. Nagyon megduzzad használat után, a folyadék sajnos jellemzően egy ponton felgyülemlik és így a pelus a baba popójáról lelóg. Azonban éjjel azoknál, akiknek nem pisil annyit a babájuk, megállja a helyét. Tímea ezt írta: “A nedvszívó képessége nagyon jó a pelenkának, ha a külseje nem lenne nagyon műanyag szerű és a comb résznél nem nyomna annyira akkor megvenném.”

Babylove:

Kedvencnek számított ez a fajta, sokan írták, hogy egyébként is ezt használják. Minden babához megfelelően illeszkedett, egyedül a dereka állt el. Ugyan nem tökéletesen száraz a használt pelenka tapintása, de általában egyáltalán nem szivárog. Megduzzadni sem duzzad hatalmasra. Éjszaka nem bombabiztos megoldás, de sokaknál bevált. Egyetlen babának sem okozott irritációt. Noémi ezt írta róla: “Összességében jó pelenka lenne, ha nem duzzadna így meg és nem lenne ennyire büdös csupán pisitől is.”

Babydream:

“Műanyag hatású, de közben nagyon jó puha.” (Marietta) Többen kifogásolták a combrész és a tépőzár rugalmasságát, illetve, hogy a derékrész túl merev és szúrós, a pelenka mégis egyike volt azoknak, amik nem hagytak maguk után nyomot a babán. A nedvszívóképessége nem rossz, azonban a folyadéktól megduzzad és lelóg a babán. Keveseknek vált be éjszaka, viszont szinte senkinél nem okozott irritációt. Anett ezt osztotta meg velünk róla: “Összességében rendben volt a pelus. Éjjeli használatra esetleg hosszú útra nem a legjobb választás.”

Lupilu:

“A külső része a pelusnak könnyű, vékony, de tapintásra nem olyan kellemes természetes, inkább zörgős műanyag hatását kelti.” (Fanni) Combban szoros volt sokaknak, a derékrész ennél a pelenka fajtánál is elállt. A legtöbben itt jelezték, hogy nagyon szivárog a pelenka, ráadásul meg is duzzad. Azoknál a babáknál, akik jellemzően éjszaka nem pisilnek annyit, bevált este is. Fanni ezt írta róla: “Combhajlatnál rövid idő után már ereszt és nedves lesz a ruházat. Vártam, hogy kipróbálhassuk ezt a pelust, kíváncsi voltam, hogy mit tud, amiért ennyire istenítik. 🙂 Nem éreztem semmi különösebbet/többet ebben a pelenkában.” Kriszta szerint pedig: “Minősíthetetlenül rossz.”

Hogy mi a tanulság? Számunkra az, hogy ugyanazt a pelenkát teljesen máshogy láthatja egyik anyuka, mint a másik. Hogy vannak tendenciák és bizony egy-két pelenkánál tényleg nagyon jól eltaláltak valamit a gyártók, de érdemes kipróbálni több fajtát is, ugyanis számos kellemes csalódásról és meglepetésről számoltak be tesztelőink. A jó hír az, hogy bárhol is lakj az országban, a CareClub.hu Online Babaáruházból szinte az összes nadrágpelenkát megrendelheted és még a szállítással sem kell fáradnod! Reméljük hasznos volt számodra ez a cikk, ha még több praktikus információra lennél kíváncsi, kövesd Facebook oldalunkat.

Vissza a cikkekhez